İşte Kayserililerin yeni rotası

Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte Kayserililerin yeni rotası. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayserililerin yeni rotası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doğası, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi Kayseri. 16 ilçesi ile göz dolduran Kayseri’nin gezilip görülecek yerleri saymakla bitmiyor. 

İşte Kayserililerin yeni rotası

Zile Tümülüsü, Soysallı Büğüleyen Mesire Alanı, Homurlu Şelalesi gibi doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Develi ilçesinde gezilecek bir nokta daha açıklandı. Develili Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, “Gevere Zindanları”nı anlattı. 

İşte Kayserililerin yeni rotası

İşte Ötegen’in Geveri Zindanları’nı anlattığı yazısı; 

“Gevreze, Zile'de  Belen arka yüzü etekleri Dalaktepe’nin arkasındaki bölgeye verilen isim olup  Aşık  Seyrani, Dost Tekmesi şiirinde Gevreze zindanlarından ve Gevreze'nin zindanlarının dar olduğuna dikkat çekiyor.Eski Sarıca’da Zindan Dağları mevcut olup tepesindeki tarihi yapılara zindan denilmektedir.

İşte Kayserililerin yeni rotası

Develi ilçemizin en eski yerleşim birimlerinden olan eski Sarıca köyü, Zindan Dağları eteğinde kurulmuştur.  Eski Sarıca köyüne 1962 yılında Zindan Dağından gelen sel felaketinden dolayı afet bölgesi ilan edilmiş Mödüge Kale, Odunluk kale olarak da biliniyor: Bozdağ, Zindan Dağı, ve Akpınar Tepesi vadilerine bakan bir tepenin üzerinde yer alan kalenin kalıntılarından oluşmaktadır.

İşte Kayserililerin yeni rotası


Develi Demir Çağı, Helenistik, Roma ve Ortaçağ dönemlerine giden, kazılmamış, çeşitli yerleşim yerleri  ve anıtlarıyla zengin bir kültürel varlığa sahiptir.”