İşte çıkartılan market işçileri: Fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz

 İşte çıkartılan market işçileri: Fazlasını değil, hakkımızı istiyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Konkordato talep eden marketin çalışanları haklarını alamadıklarını belirterek, Cumhuriyet Meydanında eylem yaptı. İmza kampanyası başlatan işçiler, vatandaşlardan da destek istedi. Toplanan imzalar ise Meclis’e gönderilecek.

Ülke genelinde 6 bin 500 çalışanı olan ve bir süre önce konkordato talep eden Makro ve Taze market çalışanları haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylemlerini sürdürüyor. Cumhuriyet Meydanında stant kuran işçiler bu kez de imza kampanyası başlattı. İşçiler, vatandaşlardan da imza kampanyaları için destek istedi.  İşçiler adına basın açıklaması yapan Ayten Emiroğlu, haklarının verilmeden işlerine son verildiğini belirterek, binlerce işçinin mağdur edildiğini söyledi.

“ALIN TERİ İLE KAZANDIĞIMIZ HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”

Emiroğlu, “Binlerce işçi hakları verilmeden kapı önüne koyuldu. Bu hangi vicdana sığar? Krizin yükünü işçilere mi çektirmek istiyorlar? Taksitlerini, ev kiralarını ödeyemeyen onlarca arkadaşımız var. Çocukların ihtiyaçlarını karşılayamamak nasıl bir duygu, bilirsiniz. Bizler çok şey değil, alın teri  ile kazandığımız haklarımızı istiyoruz” diye konuştu. “Bizler fazlasını istemiyoruz, sadece hakkımız olanı istiyoruz” diyen Emiroğlu, topladıkları imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını belirtti. Diğer yandan bazı işçiler imza kampanyasına çocukları ile katıldı ve mağduriyetlerini anlattı.