İki önemli veri gelecek hafta açıklanacak!

Kayseri'de de iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ekonomik takvimde gelecek hafta hangi veriler açıklanacak? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

İki önemli veri gelecek hafta açıklanacak!

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen ekonomik takvimde bu hafta 3 gün tatil olması sebebiyle 9-10-11-12 Nisan tarihlerinde veri açıklaması olmadı.

Gelecek hafta ekonomik takvimde yer alan önem değeri yüksek olan 15 Nisan Pazartesi günü "İşsizlik Oranı Şubat Ayı" ve 16 Nisan Salı günü "Türkiye Perakende Satışları Aylık- Yıllık" verileri açıklanacak. Açıklanacak iki veri finansal piyasalar başta olmak üzere finansal ve ekonomik sektörler tarafından yakından takip edilecek veriler arasında yer alıyor.

  • "Türkiye Perakende Satışlar" verisi, tüketim harcamalarını ölçen ve ekonomideki tüketici talebini yansıtan önemli bir göstergedir. Türkiye'de perakende satışları, mal ve hizmetlerin son tüketicilere satışını ifade eder. Bu veri, perakende sektöründeki genel ekonomik aktiviteyi, tüketici güvenini ve talep koşullarını yansıtır. Ayrıca, tüketici harcamalarındaki değişimlerin ve ekonomik büyüme veya daralmadaki trendlerin bir göstergesi olarak kullanılır.
  • "İşsizlik Oranı Aylık" verisi ise bir ekonomide iş arayan ancak iş bulamayan kişilerin yüzdesini ifade eder. İşsizlik oranı, ekonominin iş gücü piyasasındaki durumunu gösteren önemli bir göstergedir. İşsizlik oranının artması işgücü piyasasında zorlu bir durumun olduğunu gösterebilir. İşsizlik oranının düşmesi ise işgücü piyasasının daha sağlıklı olduğunu gösterebilir. İşsizlik oranı verisi, genellikle ekonomik büyüme, enflasyon, tüketici harcamaları ve para politikası gibi ekonomik göstergelerle birlikte analiz edilir. 

İşte gelecek hafta (15 - 19 Nisan) ekonomik takvim

İki önemli veri bu hafta açıklanacak!

İşte geçtiğimiz hafta (8 - 12 Nisan) ekonomik takvim verileri

İki önemli veri bu hafta açıklanacak!