Borsa bayrama zirvede girdi! Haftanın özeti

Borsada Ramazan Bayramı tatili sebebiyle 1 buçuk gün işlem oldu, BİST 100 Endeksi 9.814 puanla tarihi zirvede günü ve haftayı kapattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa bayrama zirvede girdi! Haftanın özeti

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin bitmesiyle belirsizlik ortadan kalkmış ve yatırımcıların alım yönlü iştahı da artmıştı. Borsa İstanbul'da bu hafta Ramazan Bayramı sebebiyle 1 buçuk gün işlem olurken diğer günler ise tatil sebebiyle işlem yapılmadı.

Borsa bayrama zirvede girdi! Haftanın özeti

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de yatırımcılarının yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da bu hafta neler oldu? 8 Nisan Pazartesi günü BİST 100 Endeksi 9.639 puan ile açtığı haftayı 9 Nisan Salı günü saat 13:00'da 9.814 puanla tarihi zirvede günü ve haftayı kapattı. İşlem süresince en düşük 9.627 puanı gören endeks en yüksek ise 9.849 puanı görerek zirve rekoru da tazelemiş oldu.

Gelecek hafta ise Borsa yatırımcılarının yakından takip edeceği konuların başında Orta Doğu'daki gelişmeleri ve gelişmelerin piyasaya etkisi yer alacak.

Borsa bayrama zirvede girdi! Haftanın özeti

En iyi performans gösteren ilk 3 şirket

BİST 100'de yer alan şirketlerin haftalık en iyi performans gösteren ilk 3 şirketi sırasıyla Borusan Yatırım ve Pazarlama (%12,64), Kocaer Çelik Sanayi (%11,80) ve Alfa Solar Enerji (%11,77) olarak sıralandı. Negatif performans gösteren şirketleri ise Hacı Ömer Sabancı Holding (-3,18), Koç Holding (-2,52) ve Tab Gıda (-1,64) oldu.

Kayserili şirket haftayı nasıl kapattı

11 Kayserili şirket arasında BİST 100'de işlem gören tek şirket olan Kayseri Şeker Fabrikası ise haftalık olarak geçtiğimiz haftalara göre daha pozitif bir görüntü sergileyerek % 3,47 performans oranıyla haftayı kapattı.