'Hüseyin Akay istifa eder ya da görevden alınır'

Olay Türk TV'de yayınlanan Yüz Yüze programının konuğu olan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay hakkında sert iddiada bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Hüseyin Akay istifa eder ya da görevden alınır'

Önceki gün akşam Olay Türk TV’de yayınlanan Gazeteci Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze programının konuğu CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’di.

Önceki haftalarda CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in yaptığı basın toplantısıyla Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili fabrikanın zarar ettirildiği ve kuşkulu satışlarla vergi kaçırıldığını iddiasında bulunmuştu.
CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in iddiaları sonra Kayseri Şeker Fabrikası iddialara yanıt vererek “Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun düzenlediği raporda söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve suç unsuru taşımadığı ifade edilmiştir.” açıklamasında bulunmuştu.

Yüz Yüze programında Gazeteci Osman Çiftci, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in Kayseri Şeker Fabrikası hakkında gündeme getirdiği o iddialar ilgili “Kayseri Şeker Fabrikasıyla alakalı birtakım eleştirilerde bulundunuz, geçtiğimiz ay. Sonra da bir cevap geldi, ondan sonra siz sustunuz. Cevap çok mu yeterliydi, sizin iddianızı boşa mı düşürdüler de sustunuz? Yani orada Şeker Fabrikasıyla ilgili iddianız neydi, verilen cevap neydi? Tatmin oldunuz mu verilen cevaptan?” diye sordu.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin; “Akay ne diyordu? ‘Beni eleştirenler benden nemalanamayanlar’ Şimdi ters mantıkta bakarsanız bir açıklama yaptım. Ondan sonra sustum. Demek ki vatandaşın aklına şu gelebilir “Ya il başkanını da susturdular, nemalandı” diye. Bir kongre sürecine falan girdik. Önceliklerimiz farklılaştı ama Hüseyin Akay'a çok yakın bir gazeteci arkadaşı bana direkt olmasa bile dolaylı yönden “bu Şeker’e ne oldu dedirtti, hatırlattı.” Kendisine çok yakın bir isim dolaylı yönden Şeker’le ilgili bir daha da konuşmadın gibisinden bir anımsatma yaptı. Ben kendisine de teşekkür ediyorum buradan, önümüzdeki hafta açıklama yapacağım.

Ben görev devir tesliminde net söyledim. Kayseri mal olmuş ve kişisel olmayan firmalarla ilgili mutlaka olumsuzluklar varsa karşısında olurum olumluluk varsa desteklerim diye söyledim. Tabii böyle söyledikten sonra bir süre sonra bana bazı kurumlarla ilgili bilgiler gelmeye başladı. Ben de bir komisyon kurdum. Gelen bölümleri ayırdım. Şeker'i tamamen bir devlet kurumu olarak görüyorum. Kayseri'deki kırk bine yakın çiftçinin bir yeri, çiftçi malıdır, o şekilde gördüğüm için. Bana ilginç bilgiler ve arkasından belgeler gelmeye başladı. Ben bunu hukukçulara da yeminli mali müşavirlere ve muhasebecileri de incelettirdim. Bir buçuk aylık bir çalışma sonunda dokuz tane başlık altında bunları sadeleştirdik.
O basın açıklamasında iki tane soru sordum. Allah'ım ne kıyametler koptu, siyah çelenkler bırakmalar, telefonla tehditler. Telefonumu çiftçilere bir grup yaymış ki ben onların hepsini kayıt altına aldım zaten. Meydanda hemen bir grubu toplayıp basın açıklamaları falan yaptırmalar. Sonra kamuoyuna bir açıklama diye hakarete varan bir açıklama.”
CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin basın toplantısındaki o iki iddiayı hatırlatarak şunları söyledi; “Birinci sorduğum on sekiz günlük kurulmuş bir firmaya canlı daha önce kendilerinin yapmış olduğu canlı hayvan alımıyla ilgili yeni kurulmuş herhangi bir iş bitiriciliği olmayan on sekiz günlük gibi bir firmaya bir komisyon ödeyerek ve canlı hayvan getirttiriliyor. Olabilir, dersiniz ki bu işle uğraşıyoruz gelir ama işin ilginç yanı şu burada firma zarara uğratılıyor. Bir protokol ve buna benzer çok sağlıklı bir şey olamayan sadece senet alınıyor. Zarara uğratıldığı için geriden danışmanlık firmasından iadesi isteniyor ama o firmanın üzerine hiçbir şey bulunmuyor. Benim sormak istediğimdi şuydu, ‘Niye daha on sekiz günlük kurulmuş madem siz yapmıyorsunuz bunu bir firmayla getirteceksiniz daha tecrübeli bir firmayla getirip burada fabrikayı zarara uğratmaya hakkınız yok?’ diye soru sordum.

İkinci sorduğum soruda Şeker’in başka bir firmaya satıldığını üç buçukken dört nokta iki liraya satıldığını ama depolarda kaldığını o firmanın bir içecek firmasına peşin paylar satıp kaç ayda Şeker Fabrikası ödendiğini sordum. Şimdi bu sorularda Şeker Fabrikasını küçük düşürücü, şeker paresine değerini düşürebilecek bir şey var mı? İki tane iddia.”
Gazeteci Cem Atakan İl Başkanı Keskin’e iddiaları Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a direk sorup sormadığını sordu.

İl Başkanı Feyzullah Keskin; “Şimdi insanlar size güvenip gelip bir bir şeyler söylüyor. Sadece bu iki soruyla kalsa inanın hiç çekinmem, gider oturur, çayını da içer, konuşulurdu. Ama göreceksiniz ileriki süreçlerde öyle ilginç bilgiler ve belgeler var ki ben aslında çok kısa bir şekilde fabrika zarara gelmesin tekrar insanlar yıpranmasın diye aslında bir uyarı yaptım. Çok iyi niyetle ve çok basit iki tane soruyla sordum. Ve bunlar mahkeme kayıtlarına yansımış. Bakın şimdi müfettiş raporları geldi bana. Pazartesi, salı günü basın toplantısı yapacağım. Gelen bir bilginin belgesi gelirse bakın ilk defa belki burada söylüyorum eğer o bana gelen bilgi belgelendirilirse bir gün sonra ya Hüseyin Akay istifa eder ya da görevden alınır. Bu kadar net söylüyorum. O iddia edilen bilgi belgelendirilirse, iftira da olabilir. Belge gelmeden içerikle hiç konuşmuyorum. ”dedi.'Hüseyin Akay istifa eder ya da görevden alınır'