Hisarcıklıoğlu'ndan 'dır dır'lı başarı örneği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığı'na seçilmesinde birlik, beraberlik ve huzurun önemine dikkat çekerken, 'dır dır'lı bir örnek verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hisarcıklıoğlu'ndan 'dır dır'lı başarı örneği
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl-İlçe Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı, Kayseri Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, zorluklara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “ Büyüklerimiz ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır derdi. İş dünyasının mensupları olarak uygun üretmekle, alım satmakla, rekabet etmekte ve pazar bulmakta karşılaştığımız bazı zorluklara rağmen tasarrufu esas alarak daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bizim büyüklerimiz bu durumlarda, sizin de çok iyi bildiğiniz ve zaman zaman bize söyledikleriniz gibi yakınma yekin derlerdi. Ülkemiz üzerine sinsice hesapların yapıldığı böyle bir dönemde hepinizin yakılmaktan çok yekinmemiz gerekiyor. Ancak bu vesileyle karşılaştığımız bazı zorlukları kendisini çok daha iyi bildiğine inandığınız bir birlik başkanımızın takdirine sunmak istiyorum.İş dünyası olarak, işletme sermayesi, finansal ihtiyaç, enflasyon muhasebesine müthiş şekilde ihtiyaç duyduğunu bir kez daha belirtmek isterim” dedi. 
Daha sonra oda ve borsa mensuplarına seslenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ziyaret ettiği Paleontoloji ve Fosil Müzesi’nden çok etkilendiğini belirterek, Kayserililerin önce burayı görmesini sonrada gittikleri yerde anlatmalarını istedi. 
Konuşmasının önemli bir bölümünde birlik ve beraberlik mesajları veren Hisarcıklıoğlu, bunu başaran beş şehir Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya ve Denizli olduğunu söyledi. 

Hisarcıklıoğlu'ndan 'dır dır'lı başarı örneği
Dünya Odalar Federasyonu Başkanı olmasının da başarının kendisine değil, camiaya ait olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunu ilginç bir örnekle açıkladı. Hisarcıklıoğlu, “ Bu birliktelik olmasa başarılı olur mu? Sonuçta alkışı bu kardeşlerim hak ediyor. Bu kardeşlerimiz sayesinde oldu haberiniz olsun. İşte hepiniz, erkeklere söyleyeyim. Her zaman evden çıkarken eşiniz dır dır etse size o gün işinize odaklana bilir misiniz? ‘Vay çocuk şöyle oldu, böyle oldu. Hastaydı şuydu buydu’ dese aklın nerede kalır? Evde kalır.  Evde huzur olunca daha fazla nasıl üretirim, daha karlı nasıl yaparım diye kafayı bu şekilde çalıştırıyorsunuz. Evin içinde huzur var kardeşim, ona göre de başarı gelir. Bu tabii hepimiz için, Türk insanı için, Türk iş dünyası için bir gurur, bir Kayserili olarak benim içinde gurur haberiniz olsun… Her yerde de gururla Kayserili olduğumu söylüyorum. ”