Hiçyılmaz duruşması başladı

Hiçyılmaz duruşması başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Hakkında FETÖ/PDY suçlaması ile dava açılan Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın duruşması bugün 2. Ağır Ceza mahkemesinde yapılıyor.. Savcı mütalaasında, Mahmut Hiçyılmaz’ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan  5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile  cezalandırılmasını istemişti. Bugün yapılan duruşmada kararın çıkması beklenirken nasıl bir karar çıkacağı da merak ediliyor. Mahkeme duruşmaya ara verdi. Duruşmaya öğleden sonra devam edecek

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz sanık Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın yargılandığı davada savcı, Hiçyılmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ettiği davanın karar duruşması Kayseri Adliyesi’nde görülüyor. Mahkeme duruşmaya öğle arası verdi kararın öğleden sonra yapılacak duruşmada çıkması bekleniyor.

 

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 71 işadamı hakkında hazırlanan 316 sayfalık iddianameli dava 6 Haziran 2017’de başlamış, sanık sayısı 71’den 69’a düşmüş, daha sonra mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.

 Bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen  karar davasına tutuksuz sanık Mahmut Hiçyılmaz ile avukatı  katıldı.  FETÖ/PDY davasında  Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında tutuksuz sanık Mahmut Hiçyılmaz’ın 2013 oda seçimlerinde FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan GESİAD’de yönetici ve iş adamlarının destek vermesi, silahlı terör örgütü üyesi işadamlarının yoğun bir şekilde seçimlerde Hiçyılmaz’ın kazanması için çalışması, tanıkların örgütsel toplantılara katıldıklarına dair beyanları, Ömer Dengiz’in örgütle irtibatı nedeniyle Mahmut Hiçyılmaz’a karşı çıkması ve etkin pişmanlıkta bulunan işadamlarının seçim çalışmaları ile ilgili beyanatları ile sohbet imamlarının Pensilvanya’dan  Hiçyılmaz’ın desteklenmesi talimatı geldiğine dair beyanları neticesinde yoğun ve sistematik şekilde desteklendiği, MASAK raporları da göz önünde bulundurularak Hiçyılmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. Duruşmadan nasıl bir karar çıkacağı Kayseri Kamuoyunda merak uyandırdı.

(Haber Merkezi)