Hava'lı itiraf!

Hava'lı itiraf!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, adeta “yıllar sonra gelen itiraf” denilecek bir açıklama yaptı. Öğrencilerle buluşan Palancıoğlu, “Kayseri’nin Eskişehir ve Ankara gibi havacılıkta büyük bir potansiyeli var” dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri olarak görev yaptığı döneme atıfta bulunan Başkan Palancıoğlu, milli projelerin gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunun  konuşulduğu şu günlerde dikkat çeken bir olayı hatırlattı. Palancıoğlu, “Aslında tayyare fabrikasıyla başlayan daha sonra Hava İkmal Bakım Onarım Merkezi haline dönen tesisler var. Daha önceki görevimdeyken Kayseri’deki bu potansiyeli gördüğüm için Türkiye’nin en güzel havacılık lisesini kazandırmak gibi bir hedefim vardı. Plan ve projesini çizdirip arsasını ayarladık, ancak arsada bazı sorunlar çıktı” ifadelerini kullandı.

 

 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen “Kariyer Günleri” programlarında öğrencilerle bir araya geldi ve tecrübelerini paylaştı.

Palancıoğlu, gençlere ellerindeki imkanları iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Eğer hayatta başarılı olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken çalışmak, çalışmak, çalışmak” diyen Palancıoğlu, “Sizlere üniversite hayatınızda gündüzleri işte çalışmayı akşamları okula devam etmeyi öneriyorum. Sevdiğiniz bölümleri tercih edin. Boşu boşuna diploma almak için bölüm seçmeyin. Annenizle, babanızla, akrabanızla iş başvurusunda bulunmayın. Kendinize güvenin” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin havacılık konusuna potansiyelinin olduğunu kaydeden Palancıoğlu, bu konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı. ORAN’daki görevine atıfta bulunan Palancıoğlu, “Daha önceki görevimdeyken Türkiye'nin en güzel havacılık lisesini kazandırmak gibi bir hedefim vardı. Plan ve projesini çizdirip arsasını ayarladık. Ancak bazı sorunlar çıktı” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL HAVACILIK LİSESİNİ KAZANDIRMAK GİBİ BİR HEDEFİM VARDI”

Palancıoğlu, şunları söyledi: “Kayseri’nin Eskişehir ve Ankara gibi havacılıkta büyük bir potansiyeli var. Aslında tayyare fabrikasıyla başlayan daha sonra Hava İkmal Bakım Onarım Merkezi haline dönen tesisler var. Zaten bu okulumuzda da uçak bakım bölümü bulunuyor. Daha önceki görevimdeyken Kayseri’deki bu potansiyeli gördüğüm için Türkiye’nin en güzel havacılık lisesini kazandırmak gibi bir hedefim vardı. Plan ve projesini çizdirip arsasını ayarladık, ancak arsada bazı sorunlar çıktı. İnşallah nasip olursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğiyle en kısa zamanda Havacılık Lisesi’nin Kayseri’de, imkân olursa da Talas’ta açılması için çalışıyoruz”