'Bünyan sahipsiz değildir'

Yeniden Refah Partisi Bünyan Belediye Başkan Adayı Şinasi Gülcüoğlu, Seçim Yüz Yüze programında Gazeteci Osman Çiftci ile Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

'Bünyan sahipsiz değildir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kalırken belediye başkan adayları da projelerini ekranlarımzda anlatmaya devam ediyor. Seçim Yüz Yüze programında Gazeteci Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın  konuğu Yeniden Refah Partisi Bünyan Belediye Başkan Adayı Şinasi Gülcüoğlu projelerini anlattı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülcüoğlu, “Bünyan’daki hizmetler yarım mı kalmıştı da yeniden belediye başkan adayı oldu?” konusundaki soruya açıklık getirdi. Gülcüoğlu; “Biz Bünyan’da hizmet yapmadık adeta yerel yönetimde bir devrim yaptık. Bizden önceki belediyecilik algısıyla bizim dönemimizdeki belediyecilik algısını karşılaştırırsanız tamamen yüzde yüz birbirinden farklı bir algının ortaya çıkmakta olduğunu göreceksiniz” dedi. 

Geçmiş dönem yaptıkları ve gelecek dönem yapacağı projeler hakkında bilgi veren Başkan Adayı Gülcüoğlu ilk olarak doğal gaz konusuna açıklık getirdi.  Bünyan merkezde doğalgaz sorununun olmadığını ifade eden Gülcüoğlu, “Yeni mahallelerimiz, köylerimizin imar planıyla ilgili sıkıntılar olduğu için henüz her ne kadar doğalgazın oralara ulaşması söz konusu olmadıysa da bir an önce ulaşabilmesi için de bir an önce imar planının yapılması lazım. Dolayısıyla biz bu göreve gelir gelmez 7 belde ve 21 mahalleye doğal gazın getirilmesi için imar planı olmayan mahallelerimize imar planını yaptıracağını ifade etti. 

Gülcüoğlu: 'Bünyan sahipsiz değildir'

Ulaşımda yeni sistem

Gülcüoğlu ulaşım sorununa köklü çözüm getireceğini belirtti. Seçildikten hemen sonra şehit yakınlarının, gazilerin, 65 üzeri vatandaşların ücretsiz ulaşımdan faydalanacağını aktaran Gülcüoğlu, “Bu sorunu seçimlik değil geçimlik çözeceğimiz için yakıt parasının da bir kısmını sübvanse ederek vatandaşımızın daha rahat gidiş gelişini ve konforlu gidiş gelişini duraklarda yığılmalara yer vermeden uzun uzun beklemelere meydan vermeden yeni bir sistemle Bünyan'ımızı buluşturacağız. Bu yeni sistemde yeni otobüslerimizle birlikte dolmuşları kaldıracağız. Mevcut dolmuşları eski tip dolmuşlara veya belediye otobüslerine döneceğiz. Ve bu iki alternatiften bir tanesi Bünyan için uygulanacak. Ve bu anlamda da sirkülasyon çoğalacağı için gerektiği zaman yolcu bilet ücretleri ilgili indirimleri de gideceğiz.” ifadelerini kullandı. 

‘TOKİ konutlarından şehrimizin birçok mahallesinde uygulamayı yapacağız’

Günümüzde konut sahibi olmamanın fazlasıyla zor olduğunu paylaşan Gülcüoğlu, konut projesini de anlattı. Gülcüoğlu, “Bu anlamda geçmişte güzel örneğini verdiğimiz 216 konutla vatandaşlarımızı buluşturduğumuz ve dünyada mekan, ahirette iman denilecek şekliyle konut sahibi yapılmasına, TOKİ konutlarından şehrimizin birçok mahallesinde inşallah bu uygulamayı yapacağız. Akmescid’deki mera alanına vasfını değiştirmek suretiyle, imar planından buranın imarını yapacak ve Akmescitli hemşerilerimize burayı buluşturacağız ve portatif projelerini vererek kendi isteklerine göre evlerini yapmalarını ya da bizim yapacağımız konut sahipliği olmalarını sağlayacağız.” diye konuştu. 

“Bu memleket bizimdir” diyen Gülcüoğlu, konuşmasını “Bünyan sahipsiz değildir” diyerek sonlandırdı.

Gülcüoğlu: 'Bünyan sahipsiz değildir'