Gül`ü hatırlattı ve `Oraya Erdoğan ismi vermeyin` çağrısı yaptı! Peki neden?

Gül`ü hatırlattı ve `Oraya Erdoğan ismi vermeyin` çağrısı yaptı! Peki neden?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, Kayseri'ye yapılması planlanan Millet Bahçesine Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine tepki gösterdi.
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül örneği veren Karakoçluoğlu, "Bundan on yıl sonra bakalım Recep Tayyip Erdoğan nasıl hatırlanacak? Daha öncede Abdullah Gül ismini vermedik yer bırakmayanlar şimdi aynı muhabbet ve samimiyeti yaşamıyor olmaları isim konusunda ki kanaatimi ispat etmektedir." dedi. 
 
İSİM ÖNERİSİ YAPTI 
Açıklamasında "Kayseri de yapılacak olan millet bahçesi ismi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olmasını doğru bulmuyorum." diyen Karakoçluoğlu, Millet Bahcesi yapılacak arazinin 1926 yılında açılan uçak fabrikasının yeri olduğunu söyledi. Karakoçluoğlu, "Bu arazi Genç Turkiye  Cumhuriyetinin yokluklar içindeyken uçak yapıp yurt dışına ihraç ettiği zamanların aziz hatırasıdır. 
Yıkıntılar üzerine kurulan cumhuriyetin üç yıl sonrada uçak yapabilen inancı ve azmi bu arazide yeniden yeni nesillere aktarmak gerekir. Bu arazinin, bu mevkiinin, bu alanın adı Hava ikmaldir. Bu sebeple yapılacak millet bahçesinin ismi 1926 Hava İkmal Millet Bahçesi olarak tescil edilmesi tarihi bir ahlak vesikasıdır. Yeni nesil ecdadın saman ithal edip, elalemin sıvabını kullanıp saraylar yapmadığını, bilakis kendi kaynakları ile yokluk içinde dahi uçak yapıp yurt dışına ihraç ettiklerini unutmasın. Bu hangarlarda uçak yapan mühendisi, işçiyi, yöneticiyi ve uçağı yaptıran iradeyi saygı ve özlemle hatırlamak gerekiyor. Asla unutmayıp ebediyen aziz hatıralarını yaşatmak zorundayız. Bu sebeptendir ki yapılacak millet bahçesinin adı yineliyorum 1926 Hava İkmal Millet Bahçesi olarak belirlenmelidir. 
SİYASİLERİN İSİMLERİNİ VERMEK DOĞRU DEĞİL
Ayrıca kanaatim odur ki isim verilecek yerlere özellikle faal siyasilerin isimlerini vermek doğru değildir. Ya ebediyete intikal eden yada aktif siyaseti bırakıp üzerlerinde şaibeli tartışmaların olmadığı milletin ittifak ile andığı siyasilerin isimleri bir yerlere verilebilir. Bundan on yıl sonra bakalım Recep Tayyip Erdoğan nasıl hatırlanacak. Daha öncede Abdullah Gül ismini vermedik yer bırakmayanlar şimdi aynı muhabbet ve samimiyeti yaşamıyor olmaları isim konusunda ki kanaatimi ispat etmektedir.