Flaş! Sarız'da 1.800 seçmenin kaydı silindi, Kaymakam ve müdür görevden alındı…

Kayseri'nin Sarız ilçesinde seçimlere yaklaşık 2 ay kala flaş bir gelişme yaşandı. Seçmen listelerinin askıdan indirildiği gün 1.800 seçmenin kaydının silindiği ortaya çıktı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Sarız Kaymakamı ve Sarız Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alındığı öğrenildi. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Flaş! Sarız'da 1.800 seçmenin kaydı silindi, Kaymakam ve müdür görevden alındı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de seçim sürecinin en önemli gelişmelerinden birisi Sarız İlçesi’nde yaşandı.
Son iki seçimde de Sarız’da oy kullanan 1.800 seçmenin seçmen kaydının seçimlerin dengesini Cumhur İttifakı aleyhine değiştirebilecek şekilde silindiği ve ilçede görev yapan Kaymakamla Milli Eğitim Müdürü’nün bu nedenle görevden alındığı belirtildi.

Muhtarlara tehditvari ifadeleri nedeniyle ‘Kaymakam mı kabadayı mı?’ diye eleştirilmişti
 

Yaklaşık 10 gün önce ilçedeki muhtarlara whatsaap grubundan tehtidvari ifadeler kullanması nedeniyle muhtarların, ‘Kaymakam mı kabadayı mı?’ ifadeleriyle gösterdiği tepkileri haberleştirdiğimiz Sarız Kaymakamı Salih Aydın ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı.
Kaymakam Salih Aydın’ın Sarız Milli Eğitim Müdürü Selahattin Kolukısa ile ortaklaşa bir çalışma yürüterek son 2 seçimde de ilçede oy kullanan toplam 1.800 seçmenin kaydının seçmen kayıtlarının askı süresinin son günü silinmesini sağladığı ileri sürüldü.
Bu gelişme ve iddialar üzerine Sarız kaymakamı Salih Aydın ile Sarız Milli Eğitim Müdürü Selahattin Kolukısa’nın flaş bir gelişmeyle görevden alındığı haberi gündeme bomba gibi düştü.

Cumhur İttifakı hukuk mücadelesi başlatacak 

Seçim güvenliğini tehlikeye sokan ve ilçede gerginliği tırmandıran bu gelişme Cumhur İttifakı çevrelerinde tepkileri de beraberinde getirdi.
Cumhur İttifakı’nın son dakika yapılan işlemin iptali için, bu konuda yetkili olan,  İlçe Seçim Kurulu nezdinde itirazda bulunarak 1.800 seçmenin Sarız’da oy kullanmasını sağlamaya çalışacağı gelen haberler arasında.
Bazı haber siteleri, Kaymakam ve müdürün ilçedeki seçimlerin Cumhur İttifakı aleyhine sonuçlanmasına neden olacak bu çalışmayı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları ile istişare halinde yaptığını da iddia etti; bazı sosyal medya hesaplarında bu yönde iddialar ortaya atıldı.

İsmail Özdemir, 'Bilgim dahilinde' demişti, 1.800 seçmeni kaydı silindiğinden haberi var mı? 

Kendisi de Sarızlı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kaymakam Salih Aydın hakkında “Kaymakam mı kabadayı mı?” başlıklı haberimizle ilgili bilgi almak için aradığı Kayseri Olay Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin kaymakamın seçmen iptali yönünde çalışma yürüttüğüne yönelik yansıyan bilgileri aktarması üzerine, konuyla ilgili kendisinin de bilgisi olduğunu belirterek, ‘Kaymakamın kendisine bir eve 20 seçmen yazıldığı gibi durumların olduğu bilgisini verdiğini’ ifade etmişti.
Özdemir’in 1.800 seçmenin kaydının silinmesi, akabinde de hem ilçe Kaymakamı hem de milli eğitim müdürünün görevden alınması ile sonuçlanan gelişmeler hakkında ne diyeceği merak konusu oldu.
İçişleri Bakanlığı’nın yakın takibine giren gelişmeler çerçevesinde Özdemir’in 1.800 seçmenin seçmen kaydının silinmesinden haberinin olup olmadığı da merak ediliyor. 

'Taşıma seçmen ötesi bir durum söz konusu'

İlçedeki gerginliği had safhaya taşıyan ve seçim güvenliğini tehlikeye sokan gelişmeleri değerlendiren Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, “Olay taşıma seçmen iddialarının da ötesinde bir boyut kazanmış durumda. 1.800 taşıma seçmen söz konusu olamaz. Sarız’da yaşayan vatandaşlar yılın büyük bir bölümünü ilçemizde geçirir ve kış aylarında da Kayseri’ye, Adana’ya, başka şehirlere yakınlarının yanına giderler. Birinci ikametgahları burada ikinci ikametgahları ise kışın kaldıkları yerde olur.
Durum bu olmasına rağmen öyle ki bazı köylerimizde muhtarlık seçimlerinde seçmen kalmayacak şekilde seçmen kaydı silinmesi gerçekleşmiş. Bu büyük bir fitnedir. 1.800 seçmenin içerisinde sadece Cumhur İttifakı seçmeni yok ama çalışmanın özellikle Cumhur İttifakı seçmenlerini hedef alarak yapıldığı duyumlarını alıyoruz. Seçim Kurulu’na partimizin itirazlarının adil bir şekilde sonuçlanacağını, çoğunlukla Sarız’da ikamet eden ve oyunu Sarız’da kullanmak isteyen hemşehrilerimize karşı yapılan bu ayıbın düzeltileceğini düşünüyorum.” dedi.
 

'Kaymakam mı kabadayı mı?' başlıklı haberimizi okumak için TIKLAYINIZ