Flaş! Pınarbaşı seçimleri iptal edildi

Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu başkanlık seçimi için kararını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Flaş! Pınarbaşı seçimleri iptal edildi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, seçim günü adliyede başlayan tartışmanın alevlenerek devam etti ve seçimin en hareketli noktalardan biri haline geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki seçim gerilimi, 141 sandık için yapılan seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla doruğa çıktı.

MHP temsilcileri, Pınarbaşı'nda İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak sonuçlara itiraz etmişti. Bu itirazların ardından İlçe Seçim Kurulu, Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesine karar verdi. Yeni başkanlık seçimi 2 Haziran 2024 tarihinde yeniden yapılacak. İlçe Seçim Kurulu'nda 7 üyeden 6'sının itirazı kabul ettiği, 1 üyenin ise reddettiği belirtildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Pınarbaşı ilçesinde MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı'da çekildiğini öne sürdüğü videoları paylaşarak seçimin kabul edilemez olduğunu açıklamıştı. Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimde CHP'nin Başkan adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oyla alırken,  MHP'nin Başkan adayı ve mevcut Başkan Menduh Uzunluoğlu da 4 bin 758 oy almıştı.

Flaş! Pınarbaşı seçimleri iptal edildi

Milletvekili Ersoy'dan açıklama

Sosyal medya hesabından İlçe Seçim Kurulu kararını paylaşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy kararla ilgili şu açıklamada bulundu; "Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri Ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar vermiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz. Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim. Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor.

Bugün benim doğum günüm,kutlu olsun… Sevdamız Pınarbaşı" dedi.