CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kayserili o esnafı ve kızını gündeme taşıdı: Bunu vicdan kabul eder mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Kayseri'de maskesini 'nizami takmadığı' gerekçesiyle 900 TL ceza kesilen ve esnaf babasının da bu cezayı ödeyememesi yüzünden icralık olan vatandaşı gündeme taşıdı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kayserili o esnafı ve kızını gündeme taşıdı: Bunu vicdan kabul eder mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Pandemi dolayısıyla nelerin yaşandığına dair iki örnek vereceğim. Vicdan sahibi herkesin de bu iki örneği dikkatle dinlemesini isterim” diye sözlerine başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir ve Kayseri’de yaşanan iki olayı örnek verdi ve “Bu zulüm değil mi?” diye sordu. İzmir'de hastanede yer bulamadığı için hayatını kaybettiği öne sürülen vatandaşın yanı sıra Kayseri örneği de veren Kılıçdaroğlu, ayrıca AK Parti kongresinden fotoğraflar da göstererek, “Bunu vicdan kabul eder mi? Çifte standart devlet yönetiminde olmaz. Dayısı olan için farklı, olmayan için farlı uygulama olmaz. Vatandaşlar arasında ayrım yapamazsınız. Adalet, adalet, adalet...” dedi.

"BU ZULÜM DEĞİL Mİ?"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasını paylaşan Arık, şu ifadeleri kullandı: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, lebalep AKP kongrelerini görmeyip, Kayseri'de 16 yaşındaki kız çocuğuna, maskesini nizami takmadığı gerekçesiyle, 900 TL ceza kesilmesini Grup Toplantısında dile getirdi ve sordu: "Bu zulüm değil mi?" Evet bu zülüm ve halkın iktidarında bu zulüm bitecek!