İYİ Partili Yücel: Esnaf kan ağlıyor, bıçak kemiğe dayandı!

İYİ Partili Kazım Yücel, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Esnafların pandemi sürecinde çok zor günler geçirdiğini belirten Yücel, 'Maalesef esnafımız kan ağlıyor. Pandeminin bütün yükü sadece esnafa yüklenmiş durumda' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili Yücel: Esnaf kan ağlıyor, bıçak kemiğe dayandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili  Kazım Yücel, Sivas Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafların sıkıntılarını dinleyen Yücel, “Esnaflar, bıçağın kemiğe dayandığını ve artık evlerine götürecek ekmeklerinin kalmadığını belirttiler” dedi.
“BU FERYADI DUYUN”
Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel, esnafın feryat ettiğini ve bunu yöneticilerin görmezden geldiğini savundu. Yücel, "Sabah işe gelirken en az 15 dükkana girdim ve birebir kendileri ile tanıştıktan sonra esnafın sorunlarını dinledim. Esnaf kısıtlamadan dolayı artık iş yapamaz hale gelmiş durumda. Sadece lokanta ve kafeler gündeme geliyor ama halı saha işletmecileri, internet kafeler, oto kiralamacılar gibi esnaf gurupları artık feryat ediyor." şeklinde konuştu.
“PANDEMİNİN BÜTÜN YÜKÜ ESNAFA YÜKLENDİ”
"Pandemi nedeniyle elbette tedbirler alınması gerekir. Toplum sağlığı elbette önemli ama  eğer insanların karnını duyurmazsanız bu  durum ülkenin sağlığını bozar” ifadelerini kullanan Yücel, “Bakın pandemi nedeniyle kısıtlama kararı alınıyor. Bu zaman zarfından esnafın dükkanı kapatılıyor. Esnaf satması lazım ki karnını duyursun, esnaf satması lazım ki borcunu ödesin. Bakın yine bu zaman zarfında Cumhurbaşkanı, Milletvekilleri, kamu çalışanları, oda ve borsa başkanları maaşlarını almaya devam etti. Onları bu kısıtlama hiçbir şekilde vurmadı. Tıkır tıkır maaşları yattı. Ama iş esnafa gelince kısıtlama var denerek dükkanları kapatıldı, müşterileri azaltıldı. Bu insanların her ay düzenli maaşları yok. Satacaklar ki kazanacaklar. Bu insanların dükkanları kapalı olunca evlerine nasıl ekmek götürecekler? Nasıl borçlarını ödeyecekler? Maalesef pandemi süreci sadece esnafı etkiledi. Pandeminin bütün yükü esnafa yüklendi." dedi.

"ESNAFIN NEFES ALMASI SAĞLANMALI"
Yücel,  "Çarşı pazar insanlarla dolu. Camiler, bankalar, kamu kurumları, umumi tuvaletler gibi insanların yoğun olduğu alanlar hizmet vermeye devam ediyor. O yüzden parekende ve hizmet sektörünü hareketlendirecek adımlar mutlaka hızlı atılmalı. Esnafın kapalı kaldığı zaman dilimindeki bütün geliri devlet tarafından karşılanmalı. Bunlarla yetinilmemeli ve kredilerinin faizi mutlaka silinmeli. Kısıtlama gurubundaki sektörlerde pandemi tedbirlerine göre önlemler alınmalı, HES kodu uygulaması ile işletmelere girişlerin önü açılmalı. Hatta ÖTV ve KDV oranları aşağı çekilmeli hatta sıfırlanmalı ve esnafın nefes alması sağlanmalı" şeklinde konuştu.