ERÜ'den öğrencilere gözaltı tepkisi!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü tarafından, öğrencilerin yaptıkları eylemlerde gözaltına alınmasına tepki gösterildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

ERÜ'den öğrencilere gözaltı tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıda gelen görüntüleri yürekleri burkuyor. Saldırınsan vazgeçmeyen İsrail’e karşı ise vicdanı insanlar sesini yükseltiyor. Bu çerçevede dünyanın dört bir yanından bulunan üniversitelerde öğrenciler protestolar yapıyor.  Birkaç gün önce ABD'de Columbia Üniversitesinde başlayan ve farklı eyaletlerdeki üniversitelere de yayılan Gazze eylemleri devam ederken, Türkiye'deki üniversitelerden bu öğrencilere destek açıklaması yapıldı. Erciyes Üniversitesi de açıklama yapan üniversiteler arasında yer aldı. 

Üniversiteden yapılan açıklamada, “6 ayı aşkın süredir Gazze’de yaşanan masum insanları adeta yok etmeye yönelik vahşeti barışçıl protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddet uygulanıyor. Columbia Üniversitesi’nden Yale, New York Üniversitesi’nden Harvar’a birçok üniversitedeki protestocular üniversitelerinden, Gazze’de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve İsrail’le bağlantısı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor.

Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, üniversiteler protestolarını durdurmak için uzaktan eğitime geçiyor. 

Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz. “ denildi. 

Açıklama hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayımlandı. 

ERÜ'den öğrencilere gözaltı tepkisi!