Ersoy: Kayserispor'un borcu İktisat Fakültelerinde ders olur

Ersoy: Kayserispor'un borcu İktisat Fakültelerinde ders olur
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Olay Türk TV’de Osman Çiftci’nin hazırlayıp sunduğu Gazeteci Cem Atakan’ın da yorumlarıyla katıldığı Sansürsüz Programı’na telefonla bağlanarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kayserispor’un son 10 yılının gelir ve giderlerinin yanı sıra Erol Bedir ve yöneticilerinin görevi kötüye kullanıp, kulübü zarara uğrattıkları gerekçesi ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirten Ersoy, yaklaşık 45 dakika konuştu.

 

ERSOY: TEK DİLEĞİMİZ ŞEFFAF OLMALARIYDI

29 Haziran’da gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul sürecini anlatan Ersoy, “29 Haziran 2019 tarihinde Kayserispor Olanağanüstü Kongreye gitti. Dönemin başkanı Erol Bedir, ben aday olmayacağım diye açıklama yaptı. Bizde iş arkadaşı bir arkadaşımızı adaylık konusunda ikna ederek bir liste oluşturmak şartıyla, eğer bu işe talip değillerse sahipsiz olmaması için adaylık yaptık. Akabinde Büyükşehir ve MHP İl başkanımız Serkan Tok’un araya girmesiyle Erol Bedir tekrardan adaylığa girdi ve tek adayı destekleyelim, gerekirse içeriye yönetime adam da veririz dediler. Biz de sahipsiz kalmaması adına yapıyoruz yapacaklarsa buyursun yapsınlar ama tek dileğimiz şeffaf olmalarıydı” dedi.   

 

ERSOY: BAŞARISIZLIĞIN GELECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİK

Ersoy, 29 Haziran’da yapılan kongrede eski başkan Erol Bedir’in, “Kongre günü mali tablo açıklanırken 141 milyon 629 bin TL civarı bir borç ibra edildi. Erol Bedir başkan eline mikforonu aldı ve dedi ki ‘Türkiye’de ilk defa, ne kadar şeffaf olduğumuzu gösterme adına yöneticilerin fazla borçlanmadan ya da borçlanmayı aşan kısmından dolayı şahsi sorumluluklarının olacağını ‘Mikrofonda söyledi’.  Daha sonra zannediyorum ki 3. Haftaydı Büyükşehir’de toplantı oldu. Bu toplantıda şöyle bir durum gelişti. Bizi yaptıkları toplantıya çağırmadılar ve bizde yardım gecesine katılmayacağımızı belirttik. 3. Haftada basın toplantısı yaptım, dedim ki “Bu transfer politikasıyla böyle bir yapıyla Kayserispor’un çözülebilir bir başarı elde edebilmesi mümkün değildir, başarısızlık geliyor. 7. Haftanın sonunda oturur hep birlikte konuşuruz dedik. 7. Haftanın sonuna gelindiğinde Erol Bedir ve Hikmet Karaman istifa ettiler. İstifa ettikten sonra belediyede görevli olan Hamdi Elcuman başkan oldu. Ardından Berna Gözbaşı hanımefendi başkan oldu” diye konuştu.

 

ERSOY: KAMUOYUNDA ÇOK CİDDİ SES GETİRDİK VE DESTEK ALDIK

Ersoy, 29 Haziran ‘da yapılan Olağanüstü Genel Kurul’dan sonra geçen 5 aylık süre zarfında Kayserispor Kulübü’nün borcun  141 milyon TL’den 400 Milyon TL’lere ulaşmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, “Berna Gözbaşı göreve geldikten sonra Asbaşkan Mustafa Tokgöz açıklama yaptı, dedi ki, ‘Biz şeffaf bir yönetim ortaya koyacağız, Kayserispor hem sportif, hem mali yönden çok zor durumda. Mali yönden açıklayacak olursak 331 milyon + banka faizi ve borç faizi var’ dedi. Şimdi durum böyle olunca insanların kafasında şu soru işareti oluşuyor. Daha 6. Ayda 141 milyon TL olan borç , 5 ay sonra 400 Milyon TL’lere nasıl ulaştı? Böyle bir soru geldi aklımıza. Kayserispor’a zarar vermemek adına, baktık ki, kimsenin bu sorulara cevap verdiği yok, biz en iyisi bunu başvuralım hukuka, onlar da gitsin açıklasınlar diyerek başvuruda bulunduk. Kamuoyunda da çok ciddi ses getirdik ve destek aldık. Sayın Erol Bedir bunun üzerine bir açıklama yaptı ve biz 10 – 12 tane madde ekledik işte borç nasıl bu kadar yükseldi?” ifadelerini kullandı.

 

ERSOY: PEKİ ŞOVSA NE YAPACAĞIZ ?

Ersoy, Erol Bedir’in, kendisine yönelik ‘Baki Ersoy’un yaptığı şov değilse suçtur’ ifadelerini hatırlatarak, “Sponsorluk gelirlerinin kulübe yansıtılmadığını görüyoruz. Girişi yapılmayan paralar ve futbolcu sözleşmelerinde futbolcu diyor ki, ‘Ben 330 bin Euro’ya oynuyorum, futbolcunun sözleşmesi 880 bin Euro’ futbolcunun ifadeleri var. Başka bir futbolcu diyor ki, “Benden elden 100 bin Euro para aldılar, parayı banka hesabıma yatırdılar geri çektim elden para verdim” gibi ifadeler var. Bunların hepsini topladığınızda ben bunları sorguladıktan sonra Erol Bedir başkan açıklama yaptı dedi ki ‘Baki Ersoy’un yaptığı şov değilse suçtur’.  Çok ilginç bir ifade. Peki şovsa ne yapacağız ? Türkiye’de böyle bir ifade tarzını kim kağıdı yazıp eline verdi bilmiyorum da bu ifadeleri bir kenara yazın.” diye açıklamada bulundu.

 

ERSOY: BU BORÇ NASIL ÇIKTI, AÇIKLASINLAR

Ersoy, ‘Bu borç nasıl çıktı? Kamuoyuyla paylaşsınlar’ sorusuyla, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “İkincisi makamını kullanıyor, üçüncüsü onun yaşı kadar benim hizmetim var, tamam ben hepsini kabul ediyorum. Ben şov yapıyorum ya da suç işliyorum. Kabul ediyorum. Ben sorumun cevabını istiyorum. Diyorum ki “141 milyon borç ibra ettiniz 6. Ayda 11. Ayda bu borç nasıl 400 milyon nasıl oldu? Bunun açıklamasını istiyorum. Orada ilginç bir açıklama daha var 4. açıklama da, ‘Beni buraya devlet büyüklerim getirdi’ diye. Burada sayın Mehmet Özhaseki’yi kastediyor. Ben bakanımla konuştuğum için size burada rahat bahsediyorum. Ben kendisine de söyledim dedim ki, “Sayın bakanım, diyor ki, beni Mehmet Özhaseki bakan getirdi tamam kabul ediyorum. Ben şov yapıyorum kabul ediyorum, ben makamımı kullanıyorum kabul ediyorum, benim yaşım kadar Erol Bedir’in bu şehre hizmeti var kabul ediyorum, ama ben bir şeyi öğrenmek istiyorum. Bu borç nasıl çıktı ?” konunun özünü kamuoyuyla paylaşın ki, insanlar konunun özünü bilsin” şeklinde konuştu.  

 

ERSOY: PANKART İLE ALAKAM YOK

Erol Bedir hakkında şehrin belli bölgelerine asılan pankart olayıyla bir ilgisinin olmadığını kaydeden Ersoy, “Yoksa insanlar ne yapıyor ? İnsanlar şunu yapıyor, Sağa sola pankart asıyor, pankart olayıyla benim bir bağlantım yok, ama şunu söylüyorum benim yaşım kadar hizmetiniz var ya şehre, şehrin taraftar grupları, sizi tanıyanları asıyor bu pankartları. Bir gün başka şeyler olur. Ondan sonra bu borca dair hiçbir açıklama yapılmasın sağa sola ulaşılmaya çalışılıyor. ‘Biz ne yaptık, bunlar neden oluyor’ diye soruyorlar.”

 

ERSOY: ARTIK SİZİNLE HER YERDE ŞAHSİ PROBLEMİM VAR

Eski başkan Erol Bedir’in kendisine yönelik yaptığı ifadelerden dolayı tepki veren MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Benim Erol Bedir başkan ile ben mahkemeye verdikten sonra dahil hiçbir şahsi problemim yoktu ta ki, o talihsiz açıklamayı yapana kadar. Şimdi şahsi problemim var. Siz benim yaşımı başımı karıştıramazsınız, üslubunuza dikkat edeceksiniz. Ben bu milletin vekiliyim, ben bu milletten vekalet almışım. Milletin benden beklentisi bunun hesabını sor diyorlar. Ben de soruyorum. Siz bu açıklamayı yaptıktan sonra benim sizinle her yerde şahsi problemim var. Caddede; sokakta, pazarda, mahallede, esnafın içinde, kapalı çarşıda, yer altı çarşısında, taraftarın içinde ben her yerde tek başıma yürüyorum. Hadi siz de yürüyün bir göreyim, nasıl yürüyorsunuz. Her şey para pul demek değil. Kayserispor’un 1 TL’sini hiç kimseye yedirtmeyeceğiz, bu böyle bilinsin. Çıkacak kendisi açıklayacak. Ben son 10 yılla ilgili dilekçemi verdim. Bunlar 76 milyon Tl ile kulübü devralıyorlar. Çıkacaklar açıklama yapacaklar. Hiçbir Anadolu kulübünün 400 milyon TL gibi bir borcu yok olması da mümkün değildir” sözlerini sarf etti.  

 

ERSOY; BORÇ İKTİSAT FAKÜLTELERİNDE DERS KONUSU OLUR

Kayserispor’un borcunun 400 Milyon TL olmasının iktisat fakültelerinde tez konusu olabilecek bir durum olduğunu dile getiren Ersoy, “O gün kuliste Malatyaspor – Trabzonspor maçını izliyorum, Malatya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Şendoğdu şunu söylüyor,  ‘Baki başkan battık battık’ diye. Ne oldu başkanım dedim.  ‘41 Milyon TL borcumuz var Malatyaspor olarak’ diyor. Güldüm, ne mutlu size dedim. 41 milyonun lafı mı olur, bizim 400 milyon TL borcumuz var. Bu kulübe 400 milyon TL borç yaptırabilmek iktisat fakültelerinde ders konusu olabilecek bir durumdur. Bu kulübe nasıl 400 milyon TL borç yaptırdınız diye test sorusu olabilir. Ben iktisat mezunuyum, 10 tane iktisat profesörünü getirin bu hesabı yapamaz.” 

 

ERSOY: 300 MİLYON GELİR VAR, 400 MİLYON BORÇ

Şu anki mevcut yönetimi tebrik eden Ersoy, 2.5 yılda kulübe 300 Milyon TL gelirin olmasına rağmen 400 Milyon TL borcu eski başkan Erol Bedir’in açıklaması gerektiğine vurgu yaparak,  “Onlar da bağımsız denetim yaptırıyorlar. Şu anda başlatmışlar tabi onun da sonucu gelecek. Danışmanlık faturaları var, onlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Seyahat faturaları var, herkesin çoluğuyla çocuğuyla ailesiyle kulübe fatura bırakma durumları var. Gittikleri kamplarda kulübe fatura ettikleri durumlar var. Bunun dışında futbolcu sözleşmelerinde çok büyük sıkıntılar var. Deniz Türüç transferinde sıkıntılar var. Biz bunların hepsinin takipçisiyiz. Ben yine söylüyorum bakın, bu konunun peşini bırakmayacağım. Derneğe üye değilsem yarın sabah bir dilekçe verir olurum. Bu sonucu değiştirmez artı derneğe üye olmak gibi bir şart yok. Yönetim kurulu da bununla alakalı çalışmalarını yapacaklar. Mecvut yönetim de savcılığa raporunu verecekler. Kayserispor’un yönetimini tebrik ediyorum. Çok şeffaf bir yönetim sergiliyorlar. Kendi yağlarında kavrulmasını biliyorlar. Federasyondan gelen parayla ödemelerini yapmayı başarıyorlar. Berna hanım çok büyük fedakarlık yapmıştır. Onu da tebrik ediyorum. Geçmiş yönetim için söylüyorum, belediyeden aldığınız paralarla, Erciyes Anadolu Holdingden aldığınız paralarla , Şeker fabrikası ve diğer sponsorluk paralarınızla, Spor Toto’dan gelen paralarla, bu kulüp kendisini çok rahat çevirir hatta para da arttırır. Şöyle düşünün 2.5 sezonda asgari olarak 300 milyon TL gelir elde edeceksiniz, şu anda 400 milyon TL borcunuz olacak. 700 milyon TL’den bahsediyoruz. Bunun açıklamasını yapsınlar. Çıkacaklar biz şunu yaptık, şunu yaptık diye söylesinler. Bunları konuşmak yerine başka bir şey konuşuyorlarsa yapacak bir şey yok.”

 

ERSOY: TEBRİK TELEFONLARI ALDIM

Kayserispor konusunda bir çok tebrik telefonu aldığını aktaran Ersoy, “Sağa sola ulaşmaya çalışsınlar benim adım Baki soyadım Ersoy. Benim yapımı yıllardır siz de çok iyi biliyorsunuz. Ben bir şeyin arkasından gittiğim zaman ki ben bunu şunun için yapıyorum. Kamuoyununun Kayserispor’la alakalı çok büyük bir beklentisi var. Herkes üzgün. Bu kulüp bu hale nasıl geldi diye düşünüyorlar. CHP’de dahil birçok tebrik telefonu aldım” diye Kayserili spor severlerin kendisini desteklediğini kaydetti.

 

ERSOY: KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK MARKASI KAYSERİSPOR

Ersoy son olarak,” Kayserispor bilindiği son 6 haftada 11 puan aldı. İkinci yarı takvimine baktığınız zaman 8. Sırada takım. Takım yeni yönetimden sonra toparladı. Daha 8 hafta var ama Türkiye’nin içinde bulunmuş olduğu bu durumda bu liglerin oynanması şahsımca mümkün değil. Düşme konusunda bir esneklik olacaktır. Ligler bu şekilde tatil edilip seneye sezon tekrardan açılacak ve aşağıdan 3 takım çıkartıp 21 takımla liglerin devam ettirilmesi gerekebilir. UEFA yetkilisi ile konuşma fırsatı buldum. İtalya’nın, Fransa’nın durumu belli.  UEFA’nın alacağı karar Kayserispor’un lehine olabilir. Olmasa bile ortada 24 puanlık bir durum var, evimizde oynayacağımız 4 maç var Gaziantep, Trabzon, Beşiktaş bunlar önemli maçlar.  Bu potada şuan 6 – 7 takım var onun için ben Kayserispor’dan çok umutluyum. Kayseri’nin en büyük markası Kayserispor.”