Erciyes Anadolu Holding'e bakın kim talip çıktı?

Satış sürecine ilişkin tüm detayların merakla takip edildiği Erciyes Anadolu Holding ile ilgili dikkat çeken bir iddia oraya atıldı. Holding bünyesinde bulunan firmalara bakın kim talip oldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Erciyes Anadolu Holding'e bakın kim talip çıktı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 1957 yılında temelleri atılan Erciyes Anadolu Holding, köklü geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen ticari kuruluşlarından birisi. Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya uzanan Erciyes Anadolu Holding, bugün mobilyadan tekstile, kimyadan pazarlamaya, demir-çelikten enerjiye kadar birçok alandaki faaliyetlerini sektör lideri olarak sürdürüyor. 30 şirkete sahip olan Erciyes Anadolu Holding, 8 ayrı sektörde faaliyet gösteriyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Erciyes Anadolu Holding bünyesinde İstikbal, Bellona, Mondihome, Hes Kablo, Boyteks ve Form Sünger gibi güçlü markalar bulunuyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyımlığında yönetilmeye devam eden Erciyes Anadolu Holding’in, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen satış haberi ise yakından takip ediliyor. Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin tarafından satışa çıkarıldığı açıklanan 4 firmanın ihaleleri mart ayı içerisinde gerçekleştirildi. 

İhale süreci, 5 Mart'ta Weavers ile başladı ve sırasıyla 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil için gerçekleştirildi. Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken, diğer firmalar için tekliflerde uygun şartlar sağlanamadı. Doqu Home'un satışı için önümüzdeki dönemde TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçleri işleyecek. Weavers, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks için ise ilerleyen günlerde yeniden ihale yapılması planlanıyor.

Holding bünyesinde bulunan diğer şirketlerin ise ne zaman satışa çıkacağı henüz bilinmiyor. İstikbal ve  Bellona gibi alanında lider markaların satışının ne zaman olacağı ise merakla beklenirken firmalara talipler çıkmaya devam ediyor. Bu çerçevede iddialara göre, Çanakkale’de kurulu bulunan ve bünyesinde Doğtaş, Kelebek, Rumm Store gibi markaları barındıran Doğanlar Mobilya Grubu’nun İstikbal, Bellona ve Form Sünger’i alarak bünyesine katmak istiyor. Satış süreçleri yakından takip edilen şirketleri bünyesine katarak ilerlemek isteyen Doğanlar Mobilya Grubu yeni dönemde yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda mağaza açmayı planlıyor. 

Doğanlar Mobilya Grubu hakkında

1972 yılında Çanakkale Biga’da kurulan Doğtaş, oturma gruplarından yemek odalarına, genç ve çocuk mobilyalarından, yatak odalarına ve Türkiye’nin ilk CE Medikal Sınıfı belgeli yataklarına kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle, üretim yapıyor.

1935yılında uçak kanatları için kontrplak üretmek amacıyla kurulan Kelebek Mobilya, 1986 yılınakadar İstanbul Haliç’te Kelebek markası ile kontrplak üretti. 1978’de Düzce'de kurduğu modüler mobilya fabrikasını, işletmeye açtı. Kelebek Mobilya, Düzce’de yer alan 159.500 metrekarelik bir sahada, 55 bin metrekarelik kapalı alanda ileri teknolojileri kullanarak; mobilya, mutfak, banyo, oturma grupları ve özel ahşap donanımların üretimini sürdürüyor.

Doğtaş, 2012 yılında Kelebek Mobilya’yı bünyesine kattı. Birleşme sonrası Doğtaş Kelebek Mobilya San. ve Tic. AŞ. unvanıyla tek şirket çatısı altında; Doğtaş, Kelebek Mobilya, Kelebek Mutfak&Banyo, Lova markaları ve projeli işler departmanı olarak çalışmalarda bulunuyor. Doğanlar Mobilya Grubu, 2022 yılı itibariyle bu yeni ticari unvanıyla yurtiçi ve yurtdışında yolculuğuna devam ediyor.