Erciyes Anadolu Holding'e ait Doqu'ya sürpriz talipli iddiası

Geçtiğimiz yılın kasım ayından başlayan Kayseri ekonomisinin lokomotif şirketi olan Erciyes Anadolu Holding'in satış süreci devam ediyor. Holdinge ait şirketlerden biri de geçtiğimiz gün ihalesi yapılan Doqu ile ilgili kulislere hangi bilgiler yansıdı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Erciyes Anadolu Holding'e ait Doqu'ya sürpriz talipli iddiası

Geçtiğimiz yılın Kasım ayından başlayan Kayseri ekonomisinin lokomotif şirketi olan Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci devam ederken şehirde de ihale süreci merakla takip edilen konuların başında geliyor.

Bünyesinde Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi lider markaları bulunduran Holding’e ait 4 şirketin satışı için ihale tarihleri açıklanmış ve ihalesi ilk yapılan şirket Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olmuştu. Şirketin ihale sonucuyla ilgili yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı. Kulislere yansıyan iddiada ise teklif veren olmadığı için ihalenin ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi yansımıştı.

Erciyes Anadolu Holding'e ait Doqu'ya sürpriz talipli iddiası

1 milyar 700 milyon TL muhammen bedel üzerinden ihalesi yapılan Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden sonra 455 milyon TL muhammen bedel üzerinden 8 Mart 2024 tarihinde Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin de ihalesi yapıldı. Şirketin ihale sonucuyla ilgili yetkililerden yine resmi herhangi bir açıklama yapılmazken kulislere yansıyan iddiada ise ana bayiler tarafından Anadolu Güç Birliği adlı şirket kurulduğu ve Doqu’ya talip olduğu bilgisi yansıdı.

Weaver ve Doqu’dan sonra ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak diğer iki şirket ise; 12 Mart Pazartesi günü muhammen bedeli 1 milyar 215 milyon TL olan Elda Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve 13 Mart Çarşamba günü muhammen bedeli 1 milyar 755 milyon TL olan Vellteks Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’dir.