Elektrik Şirketinden açıklama: Bakanlık fazla göstermiş! Elektriği kesilen abone sayısı 147 bin 229!

Enerji Bakanı bu konuda yöneltilen soru önergesine cevap vermişti. Şirketten yapılan açıklamada, 'Bakanlıktan bu konuda yapılan açıklamalarda Şirketimiz ile ilgili bilgiler yanlışlıkla veya kasti olmayan her hangi nedenle olduğundan fazla gösterilmiştir' denildi.

Elektrik Şirketinden açıklama: Bakanlık fazla göstermiş! Elektriği kesilen abone sayısı 147 bin 229!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait elektrik dağıtım şirketi KCETAŞ, Türkiye’de abonelerin elektriğini en fazla kesen şirket oldu” haberlerine ve konuyla  ilgili CHP'den yapılan açıklamalara şirketten yanıt geldi. Şirketten yapılan açıklamada, “Bakanlıktan bu konuda yapılan açıklamalarda Şirketimiz ile ilgili bilgiler yanlışlıkla veya kasti olmayan her hangi nedenle olduğundan fazla gösterilmiştir” denildi. Yine yapılan açıklamada Kayseri’de 2021 yılı boyunca borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısının 274 bin 277 değil, 147 bin 229 olduğu belirtildi.

KAYSERİ'DE ELEKTRİĞİ KESİLEN ABONE SAYISI 147 BİN 229

Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) Kurumsal İletişim ve Yönetim Destek Müdürü Engin Özkan tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Son günlerde Kamuoyunda tüketicilerin borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmesine ilişkin olarak, Şirketimize dair rakamlar gerçeğinden abartılı olarak ifade edilmektedir.  Şirketimizde toplam fatura içerisinde kesinti oranı; Mesken abone grubunda %1,98, 
Ticarethane abone grubunda %5,76
Sanayi abone grubunda %1,22
Tarımsal sulama abone grubunda %3,04, olarak gerçekleşmiştir.
Bu oranlar ise Türkiye ortalamasına tekabül etmektedir. Toplamda ise 2021 yılı boyunca borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısı 274.277 değil 147 bin 229 adet kesme işlemi gerçekleşmiştir. Yine bu da aşağı yukarı Türkiye Ortalamasına denk gelmektedir. Bakanlıktan bu konuda yapılan açıklamalarda Şirketimiz ile ilgili bilgiler yanlışlıkla veya kasti olmayan her hangi nedenle olduğundan fazla gösterilmiştir. Şirketimizle ilgili söz konusu verilerin düzeltilmesi amacıyla bakanlığa resmi olarak yukarıda belirtilen ilgili ve doğru veriler intikal ettirilmiştir.  Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.

'AK Partili Kayseri belediyesi elektrik kesmede şampiyon oldu!'

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN