'AK Partili Kayseri belediyesi elektrik kesmede şampiyon oldu!'

Bakanın cevap verdiği soru önergesinin ardından dikkat çeken açıklamalar...'AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait elektrik şirketinin, Türkiye'de abonelerin en çok elektriğini kesen dağıtım şirketi olduğu ortaya çıktı.'

'AK Partili Kayseri belediyesi elektrik kesmede şampiyon oldu!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait elektrik dağıtım şirketi, Türkiye’de abonelerin elektriğini en fazla kesen şirket oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kayseri’deki elektrik kesintisi oranının Türkiye ortalamasının 5-6 katı olduğunu belirterek, “CHP’li belediyeler pandemide 1 milyon 200 bin abonenin borcu olmasına rağmen suyunu kesmedi, vatandaşa her türlü desteği verdi. Ama Türkiye’de kamuya ait elektrik dağıtımı yapan tek şirket olan AK Partili belediyenin şirketi, milletin elektriğini kesmede şampiyon oldu. Bu ayıp onlara yeter” dedi.

'AK Partili Kayseri belediyesi elektrik kesmede şampiyon oldu!'

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ YANITLADI
Türkiye genelinde 21 elektrik dağıtım şirketi bulunduğunu, Kayseri’de hizmet veren dağıtım şirketi özel olmayıp Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait KCETAŞ olduğunu belirten CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Türkiye’de oransal olarak en fazla elektrik kesintisi yapan şirket de Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın soru önergesine verdiği yanıta göre, Kayseri’de yapılan elektrik kesintisi oranının Türkiye ortalamasının 5-6 katı olduğuna dikkat çeken Torun, “Türkiye’deki elektrik kesintisi ortalaması düzenlenen fatura başına; meskende yüzde 0,83, ticarethanede yüzde 1,64, tarımsal sulamada yüzde 2,28, sanayide ise yüzde 1. Ama Kayseri’ye baktığımızda bu oranlar meskende yüzde 3,74, ticarethanede yüzde 9,78, tarımsal sulamada yüzde 13,28, sanayide yüzde 9,49. Yani, vatandaşın elektriğini en fazla kesen şirket, AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi” diye konuştu.

‘BU AYIP ONLARA YETER’
Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin, pandemi sürecinde ortalama 1 milyon 200 bin abonenin borcu olmasına rağmen suyunu kesmediğini, Denizli Bozkurt ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri’nin kurdukları güneş enerjisi sistemlerinden elde ettikleri elektriği vatandaşa ücretsiz vermeye başladığını ifade eden Torun, “Ama Türkiye’de tek elektrik dağıtımı yapan AK Partili belediye, milletin elektriğini kesmede şampiyon oldu. Bu ayıp onlara yeter” dedi. Torun açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Enerji Bakanı’na sesleniyorum: İşi gücü bırakıp, Genel Başkanımızın ziyaret ettiği evleri araştıracağına, önce kendi belediyenin ayıbını araştır. Bir kamu kurumu olan belediye, özel şirketlerden daha fazla elektrik kesip, vatandaşı karanlıkta bırakır mı? Bu hangi vicdana, hangi ahlaka sığar? Hiç yüzünüz kızarmıyor mu? Unutmasınlar ki Türkiye’yi yoksullaştırıp karanlıkta bırakanların zeytinyağı gibi üste çıkma çabaları, bu ayıplarını kapatmaya yetmeyecek.”

'AK Partili Kayseri belediyesi elektrik kesmede şampiyon oldu!'