Ekici, Bakanlığın izin engeline takıldı ama...

Ekici, Bakanlığın izin engeline takıldı ama...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İçişleri Bakanlığının izin engeline takıldı, Bosna uçağına binmedi.  Meclis üyeleri Başkansız Bosna’ya hareket etti. Ekici, uçağa neden binmediğini Kayseri Olay’a anlattı.

Hacılar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının ek gündem maddesinde Hacılar Belediyesi ile kardeş şehir olan Bosna Hersek Hadzici Belediyesi’ne iade-i ziyaret yapılması konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Bu yöndeki gündem maddesinin kabul edilmesi ile birlikte Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve beraberindeki Meclis Üyeleri, Hadzici ziyareti için yola koyuldu. Ancak Belediye Meclis üyeleri uçağa binerken, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’nin uçağa alınmadığı iddia edildi. Yaşanan bu gelişmenin üzerine Belediye Meclis üyelerinin uçağa başkansız bindiği ve Bosna’ya doğru yola çıktıkları ifade edildi. Bazı kaynaklardan alınan ve henüz teyit edilmeyen bilgiye göre ise Ekici’nin “İçişleri Bakanlığı engeline” takıldığı ve bu nedenle uçağa binemediği belirtildi. Meclis Üyeleri Bosna’da temaslarda bulunurken Kayseri’de kalan Ekici’nin hangi gerekçeyle bakanlık engeline takıldığı ise kentte merak konusu oldu. Konuyla ilgili haber merkezimizin telefonla ulaştığı Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise, İçişleri Bakanlığı’ndan izin konusunda sıkıntının yaşandığını belirterek, “Bosna ziyaretimizle ilgili izin önce iki günlüğüne çıktı. Kaymakam bey ile ben zaten bir günü yolda geçer, gitmeye değmez dedik gitmedik. Ama sonradan içişleri bakanlığımızdan aradılar, 4 gün izin verdiler, Bosna’ya biz de Perşembe günü sabah saatlerinde gidiyoruz. Bu haber havaalanında geldiği için uçağa hiç binmedik. Yani sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.