Dikkat çeken buluşmanın perde arkası

Geçtiğimiz günlerde Kayseri dikkat çeken bir buluşmaya ev sahipliği yapmış 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yıllar sonra bir araya gelmişti. Basına kapalı gerçekleştirilen buluşmanın perde arkasını Gazeteci Osman Çiftci aktardı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Dikkat çeken buluşmanın perde arkası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri geçtiğimiz Perşembe günü çok konuşulan bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Aslen Kayserili olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Perşembe günü adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi içersinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesini ziyaret için Kayseri’ye geldi.  

Yine bir dizi programlara katılmak üzere Kayseri’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de aynı programa katıldı. Yıllar sonra bir araya Gül ile Özhaseki basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya dair iki isimden de bir açıklama gelmedi.
Toplantının perde arkası çok konuşulurken Gazeteci Osman Çiftci önemli görüşmenin ardından yansıyan bilgileri paylaştı. Abdullah Gül’ün bir takım istekleri olduğu hatta özellikle bir konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gitmiş olduğu söylentilerini aktardı.

Gül’ün, Tavlusun kampüsünde bulunan AGÜ vakfına ait ve bir süre özel okul olarak kiralanan okul binasının devlete ait özel fen lisesi olması, adı Kayseri Fen Lisesi olarak değiştirilen Kayseri Lisesi’nin adının da yeniden Kayseri Lisesi olması için bir süredir talebi olduğu söylentilerini paylaşan Çiftci, Abdullah Gül’ün mezun olduğu Kayseri Lisesi’nin adının değiştirilmesine içerlediğinin bile konuşulduğunu söyledi. 
Çiftci, aynı gün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de Kayseri’de olması ile birlikte, Tavlusun Köprüsüne gidildiği, okulun görüldüğünü  Bakan Özhaseki ve Bakan Tekin’in katılımlarıyla Abdullah Gül Üniversitesi merkez kampüsünde bir araya gelindiği ve protokol imzalandığını ifade etti.

Çiftci, konunun bundan ibaret olduğunu belirtirken, “Böyle bir toplantının ardından basına ve kamuoyuna bilgi verilseymiş. Ne söylentiler çıktı ne söylentiler” dedi.