Develi'de Esnaflar Arasında Kaldırım Davası!

Develi'de Esnaflar Arasında Kaldırım Davası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develi’de bir esnaf, komşu esnafı kaldırımı işgal ettiği ve dükkânının görünürlüğünü engelleyerek, müşterisini azalttığı iddiasıyla dava açtı. Mahkeme konuyla ilgili olarak bilirkişi görevlendirdi. Bilirkişinin alanda inceleme yaptığı ve kaldırımın işgal edildiği yönünde rapor hazırladığı belirtildi. Bu raporla birlikte Develi Belediyesi’ne başvuran davacı esnaf, yine umduğunu bulamadı. Belediyenin 6 aydır bu konuda adım atmadığını ifade eden Mesut Dikilitaş, “Belediye aynı zamanda BİMER’i de yanıltıyor. ‘Alanda düzeltme yaptım’ şeklinde cevap veriyor.” diye konuştu.

 Develi ilçesi Harman Mahallesi Aşık Seyrani Caddesi’nde bulunan iki komşu esnaf, kaldırım işgali konusunda mahkemelik oldu. Cadde üzerinde giyim işi ile uğraşan Mesut Dikilitaş ve babası, lokantacılık yapan komşu bir dükkanın kaldırımı işgal ettiğini ve bu durumunda esnaflar arasında adil olmayan bir tabloyu gün yüzüne çıkardığını söyledi.

“DEVELİ BELEDİYESİ GÖREVİNİ YAPMIYOR”

Önceki dönem belediye yönetiminin kendilerinin kaldırımı işgal ettiğini belirterek, bu konuda kendilerine uyarıda bulunduğunu dile getiren davacı iş yeri sahiplerinden Mesut Dikilitaş, “Bize önceki belediye yetkilileri, kaldırımı işgal ediyorsunuz, vatandaşın kullanım alanını engelliyorsunuz’ gerekçesiyle uyarıda bulundu. Biz de o dönem uyarıları dikkate aldık ve düzenleme yaptık. Sonra Belediye Başkanlığını Mehmet Cabbar kazanınca, komşu dükkan kaldırımın üzerine bir alan yaptı ve bu şekilde hizmet vermeye başladı. Biz bunun adaletsiz bir durum olduğunu söyledik. Belediye itiraz da da bulunduk ama kimse bir işlem yapmadı. Bunun üzerine adalet için dava açtık. Develi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 2011 yılından beri komşuluk yaptığımız iş yeri sahiplerinin vatandaşın kullanımına tahsis edilmiş alanı özel alanları yaptıkları, ayrıca tabela diktiklerini belirttik. Kapatılan kaldırım çevrildi ve aynı zamanda sandalyeler de koyuldu. Bu yüzden bizim iş yerimizin önü kapandı. Müşterilerimiz dükkanımızı göremez oldu, işlerimiz de azaldı. Bu haksız rekabet demek. Ne yazık ki belediye görevini yapmıyor.  Son olarak mahkeme bilir kişi görevlendirdi. Bilirkişiler alanda inceleme yaptı ve kaldırım işgali olduğunu tespit etti. Bu konuda 5-6 defa belediyeye dilekçe ile başvurmamıza rağmen kimse gelip bu adaletsizliğe el atmadı? şeklinde konuştu.

BU ESNAFLAR ARASINDA ADALETSİZLİK DEĞİL Mİ?

Esnaf Mesut Dikilitaş, aynı zamanda şikayetlerini Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de (BİMER) ilettiklerini ancak belediyenin BİMER’i de yanıltarak, “Düzeltme yapıldı” şeklinde bilgi verdiğini öne sürdü. Dikilitaş, şöyle konuştu: “BİMER’de sorunla ilgili belediyenin kendilerine verdiği ‘düzeltme yapıldığı’ yönünde cevabı yeniden bize gönderiyor. Ama ortada bir düzeltme yok. Aksine bize neden şikayet ediyorsun, şikayetinden vazgeç deniliyor. Bu haksızlık karşısında susulmaz. Ortada bir adaletsizlik var. O zaman tüm esnaflar kaldırımı bu şekilde işgal etsin. Bu doğru olur mu? Kişiye göre uygulama, kural olmaz. Kural herkes için geçerli olmalıdır.” Haber: Cafer ZENGİN-Hüseyin GÖKTAŞ