DEAŞ'lı teröriste, "Seni Cennette huriler bekliyor" mesajı atmışlar!

DEAŞ'lı teröriste, &quotSeni Cennette huriler bekliyor" mesajı atmışlar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne minibüsle saldırı planladığı iddiasıyla  Kocaeli'de yakalanan 'Ebu Hüseyin' kod adlı DEAŞ militanı Oğuzhan K. ile 1'i eşi Ayla K. olmak üzere diğer 5 şüphelinin Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor.

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne minibüsle saldırı planladığı iddiasıyla  Kocaeli'de yakalanan 'Ebu Hüseyin' kod adlı DEAŞ militanı 26 yaşındaki  Oğuzhan K. ile 1'i eşi Ayla K. olmak üzere diğer 5 şüphelinin Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor. Tomarzalı olan ve Kayseri'de bir inşaat şirketinde beton mikseri şoförlüğü yapan Oğuzhan K.'nın daha önce 'terör örgütü DEAŞ propagandası yapmak' suçundan gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Oğuzhan K., Kayseri’den kiraladığı siyah minibüsle yola çıktığı andan itibaren Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alındı ve Kocaeli'de saldıracağı ileri sürülen CHP’nin 'Adalet Yürüyüşü' kortejine 40 kilometre uzaklıkta yapılan operasyonla gözaltına alındı.

SORGUYA EMNİYET MÜDÜRÜ İBRAHİM KULULAR DA GİRDİ

Kocaeli'den Kayseri'ye getirilen DEAŞ militanı Oğuzhan K.'nın, Suriye'deki DEAŞ yöneticisinden aldığı "İleri git, geri git. Ez kafirleri. Seni cennette melekler ve huriler bekliyor" mesajı üzerine CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ndeki korteje saldırıyı planladığı ileri sürüldü. Oğuzhan K., Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı. Sorguya bizzat Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın da  girdiği belirtildi. Kayseri Emniyeti'nin yaptığı bu başarılı operasyon Türkiye gündemine de damgasını vurdu. Kamuoyu Kayseri Emniyeti'nin son aylarda art arda  terör örgütlerine yönelik yaptığı başarılı operasyonları konuşuyor. Emniyetin bu yöndeki başarısı da dikkat çekiyor.

EMNİYET'TEN EMRE USLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Kayseri Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PYD’den hakkında yakalama kararı bulunan Emre Uslu'nun 22 Haziran'da attığı 'RTE rejimini tanıyorsam, Adalet yürüyüşüne, kitlelerin katılacağı İzmit İstanbul’a yaklaşınca saldıracaklar' tweeti ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. (Haber Merkezi)