Çinliler OSB'de fabrika aldı

Kayserili Başyazıcı Grubuna ait Bamen markalı Başyazıcıoğlu Tekstil AŞ, varlık devri yoluyla Çinli Texhong Grubuna satıldı. Grup yetkilileri, satışın bir süre önce gerçekleştiğini ifade ederek, diğer iştiraklerin satışı gibi bir durumun da söz konusu olmadığını ve sadece Kayseri'deki tekstil fabrikasının satıldığını söyledi.

Çinliler OSB'de fabrika aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili Başyazıcı Grubuna ait Bamen markalı Başyazıcıoğlu Tekstil AŞ, varlık devri yoluyla Çinli Texhong Grubuna satıldı. Grup yetkilileri, satışın bir süre önce gerçekleştiğini ifade ederek, diğer iştiraklerin satışı gibi bir durumun da söz konusu olmadığını ve sadece Kayseri’deki tekstil fabrikasının satıldığını söyledi.  Şirket yetkilileri, bu satışla aynı zamanda yabancı yatırımcıların ülkeye ve Kayseri’ye gelip, yatırım yapmalarına yol açmanın amaçlandığını da ifade etti. Diğer yandan Hong Kong’da faaliyete geçen ve dünyanın önde gelen pamuk tekstili kuruluşlarından biri olarak gösterilen Çinli Texhong Grubu, yüksek kaliteli iplik ve kumaş üretimi yapıyor ve 4 bin ton iplik üretimi ile dünyada ilk 4 firma arasında yer alıyor. Çinli firmanın Avrupa’daki ilk yatırımını da Kayseri’de gerçekleştirdiği belirtildi.

OSB’DEKİ FABRİKAYI SATIN ALDI

Şangay merkezli tekstil devi Texhong, Kayseri merkezli Başyazıcıoğlu Tekstil'in Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) gayrimenkulleri, makine ve ekipmanlarını satın aldı. Rekabet Kurumu  da bir süre önce satışı onayladı.

Yıllık cirosu 3 milyar dolar olan Çinli firmanın önümüzdeki dönemde Kayseri’nin yanı sıra  Türkiye’nin farklı kentlerinde de yatırımlarını genişletmeyi hedeflediği belirtildi.

AVRUPA’DAKİ İLK YATIRIM

Çinli devin, bu satışla Avrupa’daki ilk yatırımını da Türkiye’de yani Kayseri’de  yaptığı ifade edildi.1997 yılında Çinli iş adamı Hong Tianzhu tarafından kurulan Texhong Textile Group’un Çin dışında Vietnam, Bangladeş gibi ülkelerde de tesisi bulunuyor. Şirketin hisseleri ise Hong Kong borsasında işlem görüyor.

BAŞYAZICIOĞLU TEKSTİL…

Başyazıcı Grubu’nun lokomotifi konumunda olan ve uluslararası standartlarda iplik üreten Başyazıcıoğlu Tekstil, ‘Bamen’ markasıyla küresel firmaların iplik tedarikçiliğini yapıyordu. 2002 yılında Kayseri OSB’de 55 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Başyazıcıoğlu Tekstil, başta İtalya, Almanya, Portekiz, Sırbistan, Litvanya ve Romanya olmak üzere 30 ülkeye, 200 kalemde ürün gönderiyordu. Haber: Cafer ZENGİN