Kayserili İşçiler Suudi Arabistan'da Rehin mi kaldı?

Kayserili İşçiler Suudi Arabistan'da Rehin mi kaldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan, Sharma-Tabuk yakınlarında bulunan bir otel inşaatı projesinde çalışan ve  aralarında Kayserililerin de yer aldığı Türk işçilerin, paralarını alamadıkları için rehin kaldıkları iddia edildi.

Yaklaşık 6 bin işçinin, ücretleri ödenmediği için rehin bırakıldığı iddia edildi. Kayserili işçiler de, milletvekillerine seslenerek yardım istedi. “Gelecek bayramı haklarımızı almış şekilde ailelerimizle geçirmek istiyoruz” diyen işçiler, Kayseri Milletvekillerine seslendi. 3 aylık iş vizesi ile Suudi Arabistan’a götürülen işçilerin, taşeron firmanın 3 kez el değiştirmesinin ardından geçen süreçte mağdur oldukları ve mağduriyetlerinin giderilmediği ifade edildi.

 “SOSYAL YAŞAM ALANLARI SAĞLIKSIZ”

Konteynır sahalarında barındıklarını ve yemekhane, banyo, tuvalet gibi ortak yaşam alanlarının sağlıksız olduğuna dikkat çeken işçiler, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirtiyor. İşçiler konsolosluğa durumu ilettiklerini ancak kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini de belirtti.

ŞOK İDDİA!

Yaklaşık 6 aydır durumlarını Türkiye Konsolosluğu üzerinden yetkililere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydeden işçiler,  konsolosluk yetkililerinin kendilerine“Bizim yapacağımız bir şey yok. Ailelerinize söyleyin ilgili makamlara şikâyetlerini yapsınlar” şeklinde yanıt verildiğini iddia etti. Alacaklarından vazgeçme koşulu ile  kendilerine dönüş izni verileceği de iddia edilen işçiler, 4 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, seslerini duyurmak için grev yapacaklarını dile getirdi. Haber Merkezi