Kayseri TOKİ'de skandal iddia!

Kayseri'deki TOKİ'de şok iddia. Vatandaşın güvenliği için konulan sistem çalışmıyor mu? Süs olsun diye mi konuldu? Evi yanan vatandaşların iddiaları akıllarda soru işaretleri bıraktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri TOKİ'de skandal iddia!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tavlusun’daki TOKİ Konutları ile ilgili şok iddia. Vatandaşların sık sık ilgisizlik, inşaatlarda ortaya çıkan ve çözülmeyen sorunlar, su kaçakları ile dert yandığı TOKİ’de şimdi de yangın alarm sisteminin çalışmadığı iddia edildi. Bölgede bir evde çıkan yangında alarm dedektörlerinin çalışmadığı, çünkü sistemin herhangi bir bağlantısının olmadığı, sadece görüntü de var olduğu vatandaşlarca öne sürüldü.

Çıkan yangın sonrası Kayseri TOKİ'de skandal iddia!

Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi’nin TOKİ aracılığı yapımı tamamlanan Tavlusun Konutları’nın anahtar teslimi yapıldı. Ancak evlerini teslim alan vatandaşlar,  aylardır tamamlanamayan inşaat işlerinden yana bir hayli dertli. Vatandaşlar aktardıkları sorunların aylardır çözülmediğini ifade ederken bu konuda TOKİ görevlilerini de sık sık göreve davet etmişti. Su kaçakları, nemli duvarlar, sızan tesisatlar, lekeli duvarlar, kapılar ve diğer bazı bir çok inşaat sorunlarıyla gündeme gelen TOKİ’de bir evde çıkan yangınla birlikte şok bir iddia daha gündeme taşındı.

Şok iddia: Uyarı sistemi çalışmıyor mu?

C-9’da bir dairede çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar yangın uyarı sisteminin çalışmadığını öne sürdü.Sistemin sadece görüntüde var olduğunu iddia eden vatandaşlar, can güvenliği konusunda yetkililere çağrıda bulundu. Bu konuda herhangi bir uyarının yapılmadığını belirten bazı vatandaşlar, dumanı zamanında ve doğru bir şekilde algılaması için konulan dedektörlerin çalışmadığını öne sürdü.

Çıkan yangın sonrası Kayseri TOKİ'de skandal iddia!

Dedektörler süs diye mi takıldı!

Bazı dedektörlerin üzerine jelatinlerinin durduğunu ve bunun da sistemin devreye girmesine engel olabileceğini dile getiren vatandaşlar, bu konuda da herhangi bir uyarının yapılmadığını ifade ederek, aynı zamanda bina girişlerinde bulunan dedektör sistemini de devreye sokacak kabloların takılı olmadığını öne sürerek, ‘Bu sistem süs diye mi yapıldı?’ diye sordu.  

Çıkan yangın sonrası Kayseri TOKİ'de skandal iddia!

TOKİ durum el atsın, inceleme başlatsın

Diğer yandan ilgili firmanın çıkan yangın sonrası binalardaki dedektörlerin çalışıp çalışmadığını kontrol amacıyla harekete geçtiğini belirten vatandaşlar, ‘Keşke bu işleri bir felaket yaşanmadan önce yapılsa. Burada insan yaşıyor. Bu nedenle TOKİ yetkililerinden inşaatlarla ilgili inceleme başlatılmasını istiyoruz’ ifadelerini kullandı.