CHP'li Özer işin peşini bırakmadı! Başkan Büyükkılıç'tan Tarihi Çarşı açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, Kapalı Çarşı esnafının yine sesi oldu. Yıkılma tehlikesinin yaşandığı çarşının halini Büyükşehir Belediye Meclisine taşıyan Özer, Başkan Memduh Büykkılıç'tan duruma el atılmasını istedi. Peki Başkan Büyükkılıç ne dedi? Diğer yandan Özer, tartışmalı benzin istasyonları ile ilgili eksper raporunun kendilerine verileceğinin söylenmesine rağmen, aradan geçen yaklaşık 18 günlük sürede ulaşmadığını belirterek, bir kez daha konuyla ilgili raporu talep etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Özer işin peşini bırakmadı! Başkan Büyükkılıç'tan Tarihi Çarşı açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri’nin 800 yıllık geçmişi bulunan tarihi Kapalı Çarşısı zor günler yaşıyor. Pandemi nedeniyle uygulanan kapanma, kısıtlamaların ardından işlerin yok denecek kadar az olduğu çarşıda esnaf hem ekonomik hem de fiziki şartlar nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşanıyor.
ESNAF YARDIM BEKLİYOR
Tarihi çarşının duvarlarındaki taşlar yerlerinden sökülmeye başlarken, aynı zamanda oluşan çatlaklar da korkutuyor. Çarşı esnafı tavanda ve diğer bazı bölgelerde çatlakların ve ayrılmaların olduğunu belirterek, yetkilileri göreve davet etti. Duvarlarda taşların da düşmeye başladığını kaydeden esnaf, bu durumun çarşıda insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu da söyledi.
CHP’Lİ ÖZER SORUNUN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği bu konu bir kez daha Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de taşındı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, konunun peşini bırakmadı ve bu kez de Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a seslenerek, soruna el atılmasını istedi.
ÖZER: ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR
Kayseri Kapalı Çarşı’nın kötü durumda olduğunu dile getiren CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer, “Kemer çatlamış, kilit taşlar düşmüş… Allah esirgesin birine denk gelmesin. Oraya el atılsın. Esnaf, sizlerle görüşme talepte bulunuyor. Çözüm için Büyükşehir önderlik yapsın diyor” dedi.
BÜYÜKKILIÇ: SORUMSUZ DAVRANAMAYIZ
Özer’in, sorunu bir kez daha Meclis gündemine taşımasının ardından konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç ise Kayseri Kapalı Çarşı’nın Türkiye’de benzerleri arasında ikinci büyüklükte önemli bir çarşı olduğunu belirterek, “Buranın tamamına yakını şahıs ve vakıf alanı olduğunu paylaşayım. Belediye ile ilgili bir boyutu yok, ama sorumsuz da davranamayız. Eksikleri ile ilgili gayret gösterir ve yönlendirme yaparız. Burası Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı bir alan. Çalışmalar yapıldı. Melikgazi Belediyesi de hassasiyet gösterdi.  Bizler de takip edelim” ifadelerini kullandı.

Dikkat! Tarihi Kapalı Çarşı yıkılıyor...

Haberin detayları için TIKLAYIN