CHP'li Belediyenin olduğu o ilçeye AK Parti'den rekor aday adayı başvurusu

CHP'li Belediyenin olduğu o ilçeye AK Parti'den rekor aday adayı başvurusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri’de, 98 isim belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. Kentte CHP’li Belediye Başkanının görev yaptığı Sarız  ilçesine ise AK Parti’den 16 ismin aday adayı olarak başvurusu yapması dikkat çekti.

AK Parti’de 5 Kasım’da başlayan aday adayı başvuru süreci 16 Kasım’da sona erdi. Başvuru süreci içerisinde Kayseri’de 98 ismin aday adaylığı için başvuru yaptı. Özellikle ilçe belediyelerinden yaşanan aday adayı yoğunluğu dikkat çekti. 2009 yılından itibaren yani 9 yıldır CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’nun görev yaptığı Sarız ilçesinde, 31 Mart 2019 seçimleri için 16 kişinin AK Parti’den aday adayı olarak başvuru yapması dikkat çekti. Önceki seçimlerin aksine ortaya çıkan aday adayı fazlalığı partilileri de şaşırttı. Sarız’da 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde toplam seçmen sayısı 7 bin 845 olarak açıklandı. 6598 seçmen sandığa giderek oy kullandı. Seçim sonrasında AK Parti 1879, MHP 1587, CHP 1097, İYİ Parti ise 901 oy aldı. Mevcut CHP’li Başkan Ömer Faruk Eroğlu, ilçede 2 dönemdir görev yapıyor ve 3’üncü dönem için de partisi tarafından aday gösterildi.

Sarız için ellerinden gelen gayreti yıllardır gösterdiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, “Biz ilçemizi hak ettiği yere getirmek için yoğun gayret harcıyoruz. Hizmetlerimizi vatandaşlarımız görüyor. Takdir her zaman olduğu gibi yine halkımızın. Ama bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımız da ortada. Her alanda ilçemize katkı sunmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu. CHP’nin kentteki tek Belediye Başkanı olan Eroğlu, AK Parti’de 16 ismin aday adaylığı için başvuru yapması ile ilgili olarak da, “Bu onların meselesi, yorum yapmak doğru olmaz. Herkese başarılar diliyorum. Daha önce bu kadar fazla aday adayı yoktu karşımızda. Sonuçta son kararı millet verecek” dedi.

Sarız başta olmak üzere diğer ilçelerde de yerel seçimlerde ortaya nasıl bir tablonun çıkacağı merak edilirken, AK Parti il teşkilatı hafta sonu aday adayları ile yemekte bir araya geldi ve onlara ilgilerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Diğer yandan Kayseri’de AK Parti’de Sarız, en fazla aday adaylığı başvurusunun yapıldığı ilçe olarak dikkat çekerken, Sarız’ı 10 başvuru ile Pınarbaşı, 9’ar başvuru ile Akkışla ve Develi, 8 başvuru ile de Sarıoğlan 8 takip etti.

Haber: Cafer ZENGİN