CHP'li Arık: AKP'nin bu konuda sicili bozuk

CHP'li Arık: AKP'nin bu konuda sicili bozuk
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 CHP Mİllletvekili Çetin Arık, Fetöden gözaltına alınan iş adamlarının yargılamaları öncesinde adliyeyi ziyaret eden AKP Grup Başkanveli ve aynı zamanda Kayseri Mİlletvekili Mustafa Elitaş'a tepki gösterdi. Arık, AKP'nin bu konudaki sicilinin kabarık olduğunu ifade etti. Arık şunları söyledi: 

 
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan kanlı darbe girişimi Türk Milleti’nin sağduyusu sayesinde atlatıldı. Darbe girişiminin ardından AKP’nin 14 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’yi cemaatle birlikte yönettiği, hatta Türkiye Cumhuriyeti’ni cemaate teslim ettiği gerçeği ortaya çıktı. Aslında bu AKP dışındaki çevrelerin uzun zamandır dillendirdiği bir gerçekti. 
Bugün bir kez daha Türkiye’yi seven, sorumlu bir siyasetçi olarak AKP iktidarını uyarma gereğini duyuyorum. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından Türk Milleti, siyasileşmeyen bir hukuk, adil bir yargılama istiyor. Kim suça bulaşmışsa cezalandırılsın diyen yüce milletimiz AKP iktidarının 14 yıllık sicili nedeniyle adaletin gölgelenmesi endişesini taşıyor. Bu noktada AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın FETÖ mensubu oldukları iddiası ile bazı işadamlarının yargılamaları sürerken, Kayseri Adliyesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret bu endişeyi daha da artırıyor. Bu kuşkuların artmasının aslında haklı gerekçeleri de var. Hafızalarımızı tazeleyecek olursak, AKP’nin eski milletvekillerinden Yaşar Karayel, Kayseri Şeker Fabrikası’nın 61 Kampanya Dönemi’nde yaptığı konuşmasında Kayseri Şeker Fabrikası’na kayyum atanmasıyla ilgili olarak, “O zaman Mustafa Elitaş ile kafa kafaya verdik. Bir kanun düzenlemesi yapıldı. O kayyum düzenlemesi ile buraya kayyum atanması söz konusu oldu” diyerek bir anlamda bir itirafta bulunmuştu. 
Peki, Kayseri Şeker’e düzenlenen operasyon Kayseri Şeker Fabrikası ile mi sınırlı kaldı? Elbette hayır, bu süreçte Kayseri Ticaret Odası da nasibini aldı. Peki kayyum atayan, operasyonları yürüten savcılara, hakimlere ne oldu? 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından başlatılan süreçte Kayseri’ye yönelik operasyonları yürüten özel yetkili savcı Cemil Tuğtekin, Kayseri Şeker Fabrikası'na kayyum atayan Özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce, Özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dündar Örsdemir', mahkeme üyeleri Haydar Kol,  Kadir Kayan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 
Bu hatırlatmanın ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş adliyeyi ziyaret ettiği gün yaşananları da hatırlatmak zorunluğu doğuyor. Elitaş’ın adliye ziyaretinin olduğu gün mahkemeye çıkartılan aralarından Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın da bulunduğu bazı şüpheliler serbest bırakıldı. 
Elbette suçluluğu kanıtlanıncaya kadar herkes masumdur. Kimseyi peşin olarak suçlu ilan etmiyoruz. Ama adaletin tecellisi için AKP’lileri uyarmak zorunluluğunu duyuyoruz. Dün savcısı olduğunuz davaların akibeti ortada dururken; tüm heyeti tutuklanan davaların içinde yer aldığınızı bizzat kendiniz itiraf etmişken, bu davaların ardından göreve gelen insanların yargılanma sürecinde adliye koridorlarında görünmeniz yargılamalara gölge düşürür. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın bu süreçte yaptığı ziyaret de kamuoyunda şüphe ile karşılanmıştır. Elitaş’ın bu konudaki açıklamaları kamuoyunun şüphelerini gidermemiştir aksine daha da arttırmıştır.  "