Büyükşehir'de Tekinsoy görevden alındı, yerine Soyal geldi

Büyükşehir'de Tekinsoy görevden alındı, yerine Soyal geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde, daha önce yaptığı açıklamada, ”Görevden alınmadım, senelik izne ayrıldım” diyen Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy’un yerine Fuat Soyal’ın atandığı açıklandı. Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Fuat Soyal’ın atandığını duyurdu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, görevine başlayan Soyal'e "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, görevine başlayan yeni Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Soyal'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Başkan Çelik, Fuat Soyal'e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve başarılı çalışmalar yapacağına inandığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevine başlayan Fuat Soyal, 1952 yılında Kayseri'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri'de yapan Soyal, 1977 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi İnşaat Bölümü'nü bitirdi. Askerlik görevini yaptıktan sonra Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü'nde şantiye mühendisi olarak iş hayatına başlayan Fuat Soyal, 2004 yılında Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, 2007 yılında Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü, 2009 yılında ise Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2011 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü Tesisler ve Bakım Daire Başkanlığı'na getirilen Soyal, 2015 yılından itibaren bu kurumda Başmüfettiş olarak görev yapıyordu.

GÖZLER TEKİNSOY’A ÇEVRİLDİ

Diğer yandan belediyenin açıklamasında Tekinsoy'un yeni görevi ya da emekliye ayrılıp ayrılmadığı konusunda bilgi yer almaması da dikkat çekerken,  bu atamanın ardından gözler eski Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy’a çevrildi. Çünkü Tekinsoy, bu konuda ortaya atılan iddiaları bir süre önce yalanlamış ve 48 günlük senelik izne ayrıldığını belgeyle sosyal medya üzerinden duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Senelik iznimizi aldık, O'na da atmadıkları bühtan yakıştırmadıkları şey kalmadı .......... bozuntularının...”