CHP'de listeler yarıştı. Hangi Kayserili anahtar listede yer buldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkanlık yarışının ardından bu kez Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu için listeler yarıştı. İki farklı listenin yarıştığı CHP Kurultayında hangi Kayserili hangi listede kendine yer buldu.

CHP'de listeler yarıştı. Hangi Kayserili anahtar listede yer buldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Kurultay’ının ilk gününde genel başkanlık yarışısında Özgür Özel ipi göğüslerken, CHP’de ikinci gün parti yönetimi için listeler yarıştı. Çarşaf liste uygulaması nedeniyle 60 kişilik PM listesine girmek için 387 aday başvuru yaparken, 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu için 103 aday başvuru yaptı. Genel Başkan Özgür Özel’in yanı sıra İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın anahtar listelerinin yarıştığı Kurultay’da oy verme işlemi ancak günün ilk ışıklarıyla son buldu. 
Kayseri’den Gonca Yelda Orhan, Sema Karaoğlu’nun PM’ye; Avukat İbrahim Kaan’ın da YDK’ya girmek için mücadele ettiği belirtilirken; 3 isimden sadece biri anahtar listede kendisine yer buldu. Daha önce YDK’da görev yapan Gonca Yelda Orhan, salonda “Denge ve Denetleme Listesi” başlığı ile dağıtılan ve Oğuz Kaan Salıcı’nın listesi olduğu ifade edilen listede yer aldı.