CHP'DE KİMLER ADAY?

CHP'DE KİMLER ADAY?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre süreci başlıyor. Buna göre 14 Aralık 2019 - 27 Şubat 2019 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 2 Ocak -3 Mart 2020 tarihleri arasında da il kongrelerinin yapılması bekleniyor. Bu kapsamda Kayseri’de de hareketlilik başladı. İl Başkanı Ümit Özer’in yeniden aday olacağı konuşulurken, bir süredir ilçe ziyaretleri ile dikkat çeken Melikgazi eski İlçe Başkanı İbrahim Kaan’ın da adaylık için nabız yokladığı konuşuluyor.  İl Başkanlığına adaylık konusunda dikkat çeken bir diğer isim ise Kocasinan eski ilçe Başkanı Seyit Bektaş oldu. Diğer yandan partide Melikgazi ilçe başkanlığına adaylık konusunda da çalışmalarına hız verenler var.

 

Kongre sürecine giren partilerden CHP’de de hareketlilik başladı. CHP'de 8 Kasım 2019 tarihinde mahalle delege seçimleri, 14 Aralık 2019 - 27 Şubat 2019 tarihleri arasında ise ilçe kongrelerinin yapılması bekleniyor. İl kongrelerinin yapılacağı tarih ise ülke genelinde 2 Ocak 2020 - 3 Mart 2020 olarak gösteriliyor. CHP'de büyük kurultay yani 37’inci Olağan Kurultayı'nın ise Nisan ayı içerisinde yapılacağı konuşuluyor.

Kongre sürecine dair tarihlerin ortaya çıkmasının ardından gözler, Kayseri’de de kimlerin adaylık için çalışma yaptığına çevrildi.

MEVCUT BAŞKAN ÖZER’İN YENİDEN ADAY OLMASI BEKLENİYOR

Parti kulislerinden yansıyanlara göre CHP’nin mevcut İl Başkanı Ümit Özer, yeniden aday olacak. Partide 2018 yılı Ocak ayında yapılan il kongresinde başkan seçilen Özer, çarşaf liste ile yapılan seçimde 193 oy, rakibi Avukat İbrahim İlbasmış  ise 152 oy almıştı. Başkan Ümit Özer, aynı zamanda bu seçimle de ilk kadın il Başkanı olarak da Kayseri’de tarihe geçti. 1991 yılında SHP'de, yani CHP ile birleşmeden 4 yıl önce Şadan Kaya, Kayseri'de kadın olarak il başkanlığı yapmıştı. Ancak CHP çatısı altında ilk kadın Başkan Ümit Özer oldu.

BEKTAŞ VE KAAN NABIZ YOKLUYOR

CHP’de eski ilçe başkanlarının da gözlerini bu kez il başkanlığına çevirdikleri konuşuluyor. Uzun yıllar Kocasinan ilçe Başkanı olarak görev yapan Seyit Bektaş da bu isimlerden biri belirtiliyor. Bektaş’ın eskiden görev yaptığı bazı arkadaşlarıyla çalışma yaptığı öne sürüldü.

Yine Melikgazi İlçe Başkanlığı görevini yürütürken, Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Avukat İbrahim Kaan’ın da il başkanlığı için nabız yokladığı ifade ediliyor. Bir süredir sosyal medya paylaşımları ve duyuruları ile de bu yönde çalışma yaptığı, görüş alışverişinde bulunduğu dile getirilen Kaan’ın, ilçe teşkilatlarına yönelik ziyaretleri de dikkat çekiyor. Kaan’ın, her hafta gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri ile de partililerinden destek istediği konuşuluyor.

PARLAK YENİDEN MELİKGAZİ’YE ADAY!

İl başkanlığına aday olan isimlerin yanı sıra ilçe teşkilatlarında da aday olmayı düşünenler çalışmalarını sürdürüyor. Melikgazi’de 2017 yılında yapılan seçimde dönemin ilçe başkanı İbrahim Kaan’a rakip çıkan ve 346 delegenin oy kullandığı seçimde de 208 oya karşılık, 136 oyla seçimi kaybeden emekli öğretmen Nurettin Parlak da yeniden adaylık için çalışmalarını sürdürüyor. Seçim irtibat ofisi de açan ve burada çalışma yapan Parlak’ın yanı sıra İsmail Kılıç’ın da adaylık için nabız yokladığı konuşuluyor.  Haber: Cafer ZENGİN