CHP'den Osmanlı Sokağı çıkarması

CHP'den Osmanlı Sokağı çıkarması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Ticaret Odası Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu'nun Osmanlı Sokağı ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Partililer ile birlikte esnafları ziyaret eden Özer, bölgede 7 yıldır yaşanan ruhsat sorununa da dikkat çekerek, “Burada asıl acı olan esnafların yıllardır ruhsatlarının olmaması. Bunun yanında çamur at izi kalsın mantığına da hep karşı çıkacağız.” diye konuştu.

 

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis üyesi Abdullah Kemal Zorlu'nun, oda meclis toplantısında ''Osmanlı Sokağı fuhuş yuvasına döndü'' şeklinde söylediği öne sürülen sözlere tepkiler büyüyor. CHP İl Başkanı Ümit Özer ve beraberindeki il, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Osmanlı Sokağı’nda faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Esnafları dinleyen Özer ve beraberindekiler, Zorlu’nun sözlerine tepki gösterdi.

“BURASI ŞEHRİN EN SOSYAL BÖLGESİ”

CHP İl Başkanı Ümit Özer, konuşmasında esnafın yanında olduklarını belirterek, yıllardır yaşanan ruhsat sorununa da dikkat çekti. “Burada aileler de yaşıyor” diyen Özer, “Çamur at izin kalsın mantığına karşıyız. Esnaflarımızla sohbet ettik, onları dinledik. Burada acı olan bir diğer konuda  esnafların ruhsatlarının olmaması. 7 yıldır işletmecilik yapıyorlar ve ruhsatlar konusunda sözler almışlar. Umuyoruz ki ruhsatlarını alırlar. Burası aile ortamı gibi. Buraya gelenler de bunu söylüyor. Burası şehrin en sosyal bölgesi. Üniversite kenti diyoruz, sosyal hayat zayıf diyoruz ve böyle yerleri arttırmak gerekirken bu yöndeki sözler bizleri üzüyor” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞ DIŞI BİR ANLAYIŞ VE ÖZÜR DİLEMELİDİR”

 

 CHP Talas ilçe Başkanı Serdar Altuner de, Ticaret Odası Meclis Üyesi Zorlu’ya tepki göstererek, her zaman esnafın yanında olduklarını belirtti. Altuner, “Hiç kimse kendileri gibi düşünmeyen insanları yargılama hakları yoktur. Onlar gibi düşünmeyenleri suçlu görmek çağ dışı bir anlayıştır. Burası insanların ailece vakit geçirdiği ve esnafın ekmek parası kazandığı aynı zamanda tarihi bir yerdir. Burada yaşayan aileler de var. Aileler de üzülmüş durumda. Burası Kayseri’nin sosyal hayatına renk katan bir yer. Meclis üyesi Zorlu,  ticaretin sorunları ile ilgilenmeli ve Osmanlı Sokağı esnafı ve vatandaşlardan özür dilemelidir. Bu insanları zan altında bırakmamalıdır” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN

 

“BU DURUM BENİ DE DERİNDEN ÜZDÜ”

 

Kayseri Ticaret Odası Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu da söz konusu açıklamaları ile ilgili olarak, “Oda Meclis Toplantısı sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ında yer aldığı yemekte yapılan sohbet esnasında sadece Osmanlı Sokağı çevresinde oturan vatandaşlarımızın yüksek sesten rahatsız olduğu iddiasını dile getirdim. Talas Osmanlı Sokağı’nda ‘fuhuş yapılıyor’ gibi bir iddiam olmadı. Söylediklerim bundan ibarettir. Bende orada zaman zaman vakit geçiririm. Söylemimin yanlış anlaşılması esnaf kardeşlerim gibi beni de derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.