CHP'de derman belediyecilik!

CHP'de derman belediyecilik!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yerel seçimlere yönelik olarak yaptığı açıklamada, Kayseri'nin sorunlarını CHP'nin çözeceğini belirtti. Kayseri’nin dertlerine derman olacaklarını belirten Arık, “Biz derman belediyeciliği hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı  Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda yerel seçim çalışmalarını masaya yatırdı. Programa katılan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ülkede yaşanan sorunlara değindi ve sorunların çözüm adresinin CHP olduğunu dile getirdi.

Arık, açıklamasında,  "PISA sınavlarında sonucu ülkeyiz, 16 yılda 14 kez eğitim sistemini değiştirmişler, Kadın Erkek eşitliğinde Avurap’a da sonuncuyuz, kadın cinayetlerinde Avrupa birincisiyiz, İş kazalarında Avrupa birincisi dünya birincisiyiz. Yoksullukla mücadele yerine yoksulluğu sömüren bir iktidar yüzünden yoksulluk arttı, bugün yoksul sayımız 29 milyon. Bir zamanlar kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken bugün gelinen noktada saman ülke ithal eden ülke olduk. Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. 33 milyon yurttaşımız antideprasan kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de son yıllarda yoksulluk ve işsizlik nedeniyle intihar olaylarının arttığını hatırlatan Arık, “Kayseri AKP’ye verdiği desteğin karşılığını alamamıştır” dedi.

 

 

“DERMAN BELEDİYECİLİK “

Kayseri’nin dertlerine derman olacaklarını belirten Arık, “Biz derman belediyeciliği hayata geçireceğiz. Ne demek derman belediyecilik: Kentin düzenlenmesinde; işçinin, işsizin, memurun, köylünün, esnafın, sanayicinin, çocuğun gencin, kadının, öğrencinin, emeklinin engellinin yani herkesin ihtiyaçlarına cevap veren, hizmette ayrımcılık yapmayan halkın belediyeciliği demek. Biz ihtiyacı karşılanmamış bölgelere daha çok hizmet götüreceğiz. Bölgenin kaynaklarını Kayseri’nin kaynaklarını yandaşa akıtmak değil, hiçbir ayrım yapmadan tüm halka hakça bölüştüreceğiz. Aile sigortası ile yoksul ailelere gelir oluşturacağız. Yoksul ailelerin yaşadığı mahallelere Derman Marketler ya da Halk Marketler kuracağız. Vatandaşımız gidecek, kendisine verilen halk kartla neye ihtiyacı varsa onu alacak. Her mahalleye kreş açacağız. Üniversite öğrencilerin yurt sorunu çözeceğiz. Asgari ücretlilerden ve emeklilerden 100 TL’ye kadar su parasını almayacağız. Yoksul vatandaşlarımızın oturduğu mahallelere de doğalgaz götüreceğiz. Onları kötü kalite kömürden kurtaracağız. Ulaşım ağını genişleteceğiz. Metroyu Kayseri’ye getirmek bize nasip olacak. Halkımızın yaşadığı sağlık sorunlarını çözeceğiz. Şehir hastanesi dediler, şehrin dışına yaptılar. Melikgazi ilçemize tam teşekküllü 500 yataklı, hiçbir ücretin alınmadığı bir hastane yapmak da Sema Hanım’a nasip olacak. Çevreye, yeşil alana önem vereceğiz. Bulduğumuz her yeşil alana rant için bina dikmek zorunda değiliz. Sadece insanların değil tüm canlıların yaşam alanlarına dikkat edeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyen, katılımcı demokrasiyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.