CHP'de 'Değişim' kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Kurultay'ında 'Değişim' kazandı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel'in yarıştığı ve kıran kırana geçen seçimlerde ikinci turda 'Değişim' kazandı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP'de 'Değişim' kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik” sloganıyla bugün Ankara’da toplandı.

CHP'de 'Değişim' kazandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Divan Başkanlığını yaptığı kurultayda, 81 ilden bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve parti yönetimini seçmek için sandık başına gitti. Kayseri’nin de 22 delege ile temsil edildiği Kurultay’da ilk gün genel başkanlık yarışı yapıldı. 

CHP'de 'Değişim' kazandı
Aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzasının olması gereken Kurultay’da kıran kırana bir yarış yaşandı ve sandıktan Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Her iki aday da salt çoğunluk olan 684 oyu alamadığı için yarış ikinci tura kaldı. 

CHP'de 'Değişim' kazandı
Gece yarısı başlayan ikinci tur oylamada Özgür Özel  812 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Bu sonuçların ardından  Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Onur Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP’nin 8’inci genel başkanı Özgür Özel oldu.