Son dakika: Kılıçdaroğlu yarıştan çekildi mi?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Kurultay'ında ilk turda Özgür Özel'in gerisinde kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştan çekildiği ileri sürüldü. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Son dakika: Kılıçdaroğlu yarıştan çekildi mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik” sloganıyla bugün Ankara’da toplandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Divan Başkanlığını yaptığı kurultayda, 81 ilden bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve parti yönetimini seçmek için sandık başına gitti. Kayseri’nin de 22 delege ile temsil edildiği Kurultay’da ilk gün genel başkanlık yarışı yapıldı. Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. 18 oyun geçersiz sayıldığı Kurultay’da her iki aday da salt çoğunluk olan 684 oyu alamadığı için yarış ikinci tura kaldı. 
İkinci tur oylama gece yarısı başladı. Oylama devam ederken Gazeteci İsmail Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekildiğini öne sürdü. Saymaz, bu iddiasını Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından Bülent Kuşoğlu’na dayandırdı. Ancak Saymaz ilerleyen dakikalarda Kuşoğlu’nun kendisini arayarak, Kılıçdaroğlu’nun ikinci turun sonucuna göre karar vereceğini söylediğini ifade etti.