Çekmeköy'de konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl

Çekmeköy'de konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Anadolu Yakası’nın dikkat çeken ilçelerinden Çekmeköy’ün, Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro projesinin güzergâhında yer alması bölgeyi öne çıkarıyor. Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun birinci etabının açılışı geçtiğimiz yıl yapıldı. Metro hattının ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye hattını, ikinci etapta Çekmeköy-Sancaktepe takip edecek. 2018 yılının haziran ayında ise hizmete açılması planlanan metro hattıyla beraber Üsküdar-Çekmeköy yolculuk süresi 24 dakikaya düşecek. Çekmeköy’de metro hattının hizmete sunulmasıyla birlikte bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Peki, Çekmeköy satılık daire fiyatları ne kadar? İşte yeni projelerin artış gösterdiği Çekmeköy emlak piyasası hakkında merak edilenler…

Çekmeköy satılık daire fiyatları 222 bin 863 TL’den başlıyor!

Anadolu Yakası’nın yeni konut projelerinin hayata geçirildiği ilçelerinden Çekmeköy, gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağında. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çekmeköy satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 222 bin 863 TL, maksimum 371 bin 400 TL arasında değişirken, ortalama satış fiyatı 297 bin 150 TL olarak gösteriliyor. Farklı konut tiplerinin bulunduğu Çekmeköy’de ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 972 TL oldu.İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 22 yılı buluyor.

Çekmeköy kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çekmeköy kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 846 TL ile 1.410 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.128 TL olarak belirtiliyor.

Hamidiye Mahallesi konutta kazandırıyor!

Hamidiye Mahallesi,Çekmeköy’ün satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip mahallesi oldu. Hamidiye Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 804 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor.2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Hamidiye’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 210 bin 278 TL ile 350 bin 500 TL arasında değişiyor. Bölgede ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı ise 806 TL ile 1.344 TL aralığında.

Çekmeköy’ün planlanan projeleri

Çekmeköy Belediyesi tarafından bölgede planlanan projeler ise şöyle;Alemdağ Reşadiye C Tipi Mesire Alanı Projesi, Çekmeköy Seyir Tepesi /Çekmekule, Çekmeköy Kültür Merkezi Projesi ve Taşdelen Meydan Projesi.