Büyükşehir'deki o komisyon neden görevini yapmıyor? Kağıt üzerinde komisyon!

CHP'li Meclis üyeleri, iki yıl önce Büyükşehir Belediye Meclisi'ne hava kirliliği konusunda önlem alınması ve bu yönde bir komisyon kurulup çalışma yapması önerisinde bulundu. Öneri kabul edildi ve bir komisyon kuruldu. Ancak söz konusu komisyonun görev yapıp, yapmadığı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Büyükşehir'deki o komisyon neden görevini yapmıyor? Kağıt üzerinde komisyon!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hava kirliliği ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de önemli sorunların ana nedeni. Özellikle büyük sağlık problemlerini beraberinde getiren kirli hava konusunda alınan önlemlere rağmen yıllardır başarı elde edilmiş değil.
KAYSERİ RİSKLİ İLLER ARASINDA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetim Genelgesine göre Kayseri, Türkiye genelinde kirlilik potansiyeli bulunan riskli 60 il arasında yer alıyor. 
2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu verilerine göre de Kayseri’deki hava tehlikesi gün yüzüne çıktı. Kayseri, Türkiye'de hava kirliliğinin en yoğun olduğu 7’nci kent olarak raporda yer aldı. İşte yıllardır önlenemeyen bu tablo sağlık açısından herkesi tedirgin ederken, CHP’li Meclis Üyeleri 2019 yılı Kasım  ayında Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili bir komisyon kurulup, kirliliğin araştırılmasını önerdi. “Meclis üyelerinden oluşan komisyon bu kirli tehlikeyi araştırsın” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, bu konuda denetimlerin yetersiz olduğuna da vurgu yaptı.
“ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ”
“ Bu tablo hepimizin sağlığını tehdit ediyor” ifadelerini kullanan Özer, kirli havanın her geçen yıl daha da arttığını belirterek, “Bazı önlemler alınıyor, ama yetersiz. Çünkü kirli hava azalacağına daha da artıyor. Bu konuda bizler de Meclis olarak üzerimize düşeni yapmalı ve tabloyu gözler önüne sermeliyiz. Çünkü bizlerin de bu konuda sorumlu davranması gerekiyor” dedi. CHP’nin bu önerisi Meclis’te kabul edildi, ancak kurulan komisyonun çalışma yapıp, yapmadığı ise aradan geçen zaman içinde tartışma konusu oldu.
“KAĞIT ÜZERİNDE KALDI! BU KOMİSYON NEDEN GÖREV YAPMIYOR?”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, bu komisyonun durumunu geçtiğimiz günlerde yapılan Belediye Meclis toplantısında yeniden gündeme getirdiklerini belirterek, “Bu yöndeki komisyon kurulsun talebimiz kabul edilmişti. Ne yazık ki, bu komisyon kağıt üzerinde kaldı. Halen harekete geçilmedi. Sahabiye, Uğurevler, Alpaslan Mahalleleri başta olmak üzere özellikle akşamlar hava çok kötü. Akşam 7’den sonra nefes alınamıyor. Üstünüz başınız kokuyor kirlilikten. Bu durumu bir kez daha gündeme getirdik ve söz konusu komisyonun görev yapmasını istedik. Bu işin peşini bırakmayacağız ve insanların sağlığını tehdit eden bu durumun önlenmesi için de mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
ELE GEÇİRİLEN KAÇAK KÖMÜRLERE DİKKAT ÇEKTİ!
Diğer yandan Özer, son günlerde Kayseri’de ele geçirilen kaçak kömürlere de dikkat çekerek, “Bu konu gerçekten ciddi. Kalitesiz, ne olduğu belirsiz tonlarca kömür de ele geçiriliyor. Bu insan sağlığını tehdit eden sorun hakkında herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz” dedi.

HAVA KİRLİLİĞİNİ ARAŞTIRMAK İÇİN KOMİSYON KURULACAK!

Haberin detaylarını için TIKLAYIN!