KOMİSYON KİRLİLİĞİ ARAŞTIRACAK!

KOMİSYON KİRLİLİĞİ  ARAŞTIRACAK!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hava kirliliği ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de önemli sorunların ana nedeni. Özellikle büyük sağlık problemlerini beraberinde getiren kirli hava konusunda alınan önlemlere rağmen yıllardır başarı elde edilmiş değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetim Genelgesine göre Kayseri, Türkiye genelinde kirlilik potansiyeli bulunan riskli 60 il arasında yer alıyor. Yıllardır önlenemeyen bu tablo sağlık açısından herkesi tedirgin ederken, CHP’li Meclis Üyeleri Büyükşehir Meclisi’nde konuyla ilgili bir komisyon kurulup, konunun araştırılmasını teklif etti. CHP Grubu adına bu konuda önerge veren ve “Meclis üyelerinden oluşan komisyon bu kirli tehlikeyi araştırsın” diyen Meclis Üyesi Özgür Özer, bu konuda denetimlerin yetersiz olduğuna da vurgu yaptı.

 Hava kirliliği havaların soğuması ile birlikte yine gün yüzüne çıktı. Kirli hava sağlığı tehdit ederken bu konuda alınan önlemlerin yetersizliği de yine tartışmaları beraberinde getirdi. Hava kirliliği konusunda ülke genelinde riskli iller arasında yer alan Kayseri’de de ortaya çıkan kirli tablo sağlığı tehdit ederken, konu Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine de taşındı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis üyeleri, hava kirliliği konusunda komisyon kurulup, kirliliğin araştırılması önerisinde bulundu.

“HERKESİN BU KONUDA SORUMLU DAVRANMASI GEREKİYOR”

Önergeleri hakkında bilgi veren CHP’li Meclis Üyesi Özgür Özer, kirli havanın her geçen yıl daha da arttığını belirterek, “Bazı önlemler alınıyor, ama yetersiz. Çünkü kirli hava azalacağına daha da artıyor. Bu konuda bizler de Meclis olarak üzerimize düşeni yapmalı ve tabloyu gözler önüne sermeliyiz. Çünkü bizlerin de bu konuda sorumlu davranması gerekiyor” dedi.

MECLİS ÜYELERİNDEN OLUŞAN KOMİSYON KİRLİLİĞİ ARAŞTIRACAK

Bu konuda 11 Kasım’da Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanlığına önerge verdiklerini dile getiren CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özgür Özer, önergenin geçen Cuma toplanan Meclis’te kabul edildiğine dikkat çekerek, “Biz denetimlerin daha da artmasını talep ediyoruz. Bunun yanında sorununun da enine boyuna araştırılması şart. Akşamları özellikle bazı noktalarda nefes almak dahi zorlaşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle ısınma ihtiyacını karşılamak için yakılan katı yakıt türevlerinin denetlenmesi ve incelenmesi, oluşan hava kirliliğinin azaltılması ve önlenebilmesi amacı ile meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kurulması yönündeki önergemiz Meclis’te kabul edildi. İnşallah kısa zamanda kurulacak olan bu komisyon çalışmalarına hızla başlayıp, hava kirliliği sorununun çözümü için katkı sunacaktır. Bu konuda kentin önemli sorunu için bize destek veren Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu konunun siyaseti olmaz. Bu hepimizin sağlığını tehdit eden bir durum” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN