Burun Estetiği Nasıl Yapılır? Dr. Okan Morkoç anlattı!

Estetik sonrası, göğüslere yeni şekil verilir ve bu şeklin koruması için, bölgenin korumaya alınması gerekir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır? Dr. Okan Morkoç anlattı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Burun estetiği en çok duyduğumuz estetik türlerinden biridir. Çoğu başarılı sonuç verse de azı estetikler sonucunda iyi bir görüntü oluşmaz. Bu yüzden hekim ve hastane seçimine özen gösterilmesi gerekir. Burun estetiği ile burunda var olan sorun çeşitli yöntemler ile çözülür.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Yöntemler şu şekildedir; burun estetiği lokal anestezi ya da genel anestezi yöntemi ile yapılır. Kişinin burnundaki sorun eğrilik, kemer, kıkırdak gibi sebeplerden kaynaklı ise genel anestezi uygulanır. Burun ucu törpüleme gibi işlemlerde lokal anestezi daha çok tercih edilir.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burunda enfeksiyon oluşmaması için, mutlaka korunması gerekir. Ödem olmaması için de dikkat edilmelidir. Uygulanan bandaj, doktor önerisi olmadan çıkarılmamalıdır. Burun estetiği sonrası, iyileşme sürecinde çok dikkat etmek gerekir

Burun Estetiği Fiyatları

Bu işlemden önce, nasıl yapıldığı, sonrası ve fiyat gibi konularda araştırma yapmak, avantaj sağlar. Burun estetiği fiyatları hastaya yapılan işleme ameliyatı yapan uzman doktora ve hastaneye göre farklılıklar gösterebilir.

Meme Büyütme Estetiği

Memelerde küçülme sonradan olabildiği gibi, kişinin kendi yapısı ile de alakalı bir durum olabilir. Eğer herhangi bir sorun teşkil eden durumunuz bulunmuyorsa, bu estetiği siz de yaptırabilirsiniz.  Meme büyütme estetiği ile şikâyet ettiğiniz küçük göğüslerinizden kurtulup, daha anatomik yapınıza uygun göğüslere kavuşabilirsiniz.

Meme büyütme estetiğinin amacı, memelerin daha dolgun görünmesini sağlamaktır. Ciddi bir operasyondur. Herkes için uygun olmayabilir. Buna hekim karar verir. Meme büyütme meme yapısı vücuduna göre küçük kalan ve orantısız bir görüntüsü oluşan kişilerin yaptırdığı ve en çok tercih edilen, estetik türlerinden biridir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Hastalara meme büyütme yapılan tahliller ve tektikler sonucunda herhangi bir problem görülmez ise hekimler tarafından uygun bir zamanda yapılır. Ayrıca herhangi bir göğüs hastalığı olmamalı ve kişinin ve genel sağlık durumu da uygun olmalıdır.

Meme küçülmesinde ki sorun yoğun dokuların, azalması durumudur. Bazen emzirme döneminden sonra kişilerde çok görülür. Menepoza bağlı olarak da ilerleyen yaşlarda kadınlarda sık görülen bir durumdur. Meme estetiği yaptırmak isteyenler, öncesinde ve sonrasında durumlara dikkat etmelidir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme estetiği yapılırken bilindiği üzere, memelere bir silikon protez yerleştirilir. Sarkma sorunu, küçülme ya da doku azalması gibi durumlarda meme büyütme estetiğine sıklıkla başvurulur. Genel anestezi uygulanarak, bilinen operasyonlar gibi yapılır. Netice de kişi daha dolgun ve vücut yapısı ile orantılı memelere kısa bir süre içinde kavuşur. Meme büyütme operasyonu yaptırmak isteyenler gibi tam tersi, meme küçültme operasyonu yaptırmak isteyenlerin sayısı da fazladır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Hastalara meme küçültme operasyonu meme büyütme operasyonunun tam tersi bir mantıkla yapılır. Burada memenin doku yoğunluğu çok fazladır ve dokular azaltılarak, memeler daha küçük bir görüntüye kavuşur.

Büyük memeler hem ağırlık yapar hem de pişik gibi sorunlara neden olarak, kişiyi rahatsız edebilir. Böyle durumlarda en çok başvurulan meme küçültme operasyonu, genel olarak başarılı sonuç verir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Estetik sonrası, göğüslere yeni şekil verilir ve bu şeklin koruması için, bölgenin korumaya alınması gerekir. Yani herhangi bir darbe almaması ve ya olumsuz bir dış faktörden etkilenmemesi gerekir. Bunun için 4-6 hafta arası, mutlaka özel sütyenler takmak ve egzersiz yapmaktan kaçınmak gerekir. Meme küçültme bir operasyon olduğu için, mutlaka öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır.