Bulut Videoları Günümüz Teknolojisinde Hangi Faydaları Sunuyor?

Gelişmiş özelliklere sahip bulut depolama teknolojileri kameralardan aldığınız görüntülerin güvenli bir şekilde dış ortamdaki sunuculara aktarılmasını ve depolanmasını sağlar.

Bulut Videoları Günümüz Teknolojisinde Hangi Faydaları Sunuyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Güvende bulunan verilerinize dilediğiniz her ortamdan erişebilmenizi sağlayan bulut videoları en yeni teknolojilerden biridir. Gelişmiş özelliklere sahip bulut depolama teknolojileri kameralardan aldığınız görüntülerin güvenli bir şekilde dış ortamdaki sunuculara aktarılmasını ve depolanmasını sağlar. Böylece kayıt alan cihazınız zarar görse ya da çalınsa bile verileriniz bulut sistemde korunmaya devam eder. Veri güvenliği açısından son derece önemli olan bulut video sistemleri kayıtlarınıza herhangi bir sorun yaşamadan erişmenize yardımcı olur.

Hızlı veri transferi ve yedekleme imkanı sunan bulut depolama bütün özellikleri ile maliyet açısından oldukça tasarrufludur. Gün geçtikçe artan verilerin arşivlenmesini mümkün kılan bu sistemler için zaman ve mekan kısıtlaması yoktur. Her türlü veri paylaşımının gerçekleşebildiği sistemlerde işlemler internet tabanlı olarak gerçekleşir. Bu sistemin en çok kullanıldığı alanlar arasında web uygulamaları, büyük veri analizi, yazılım geliştirme, sanal masaüstleri, e-posta, olağanüstü durum kurtarma ve veri yedekleme gibi alanlar yer alır. Bu gibi özellikler sayesinde her sektöre ait kurum ve işletmeler bulut teknolojisinden faydalanabilir.

Bulut Video Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Bulut videoları uzaktan izleme sistemi (RVS) ile entegre edildiğinde alarm kontrolleri bu sistem üzerinden sağlanabilecektir. Hem güvenlik hem de erişim açısından büyük kolaylıklar sunan bu sistemler akıllı telefonlar ya da bilgisayarlar üzerinden kontrol edilebilir. Sisteme tanımlanan yetkilere göre çok sayıda kişi -farklı akıllı telefonlar ya da bilgisayarlar üzerinden- kameraları izleyebilir.

Kullanacağınız bulut çözümleri ile belirli bir depolama boyutu kullanma ve lokalde kayıt donanımı gibi zorunlulukları ortadan kaldırır. Veri merkezlerinde tüm kayıtlar internet aracılığıyla depolanır ve bu veriler her an ulaşılabilir durumda olur. Sahip olduğunuz video izleme yazılımı üzerinden ilgili kamera ve sunucuların sağlıklı şekilde çalışıp çalışmadığı da kontrol edilebilir.

Bulut Videoları Günümüz Teknolojisinde Hangi Faydaları Sunuyor?

Canlı Bulut Video Sistemleri

Restoranlar tarafından kullanılan buluttan canlı yayın hizmeti ile restoranların mutfak kısımları internet üzerinden canlı yayınlanır. Restoranın web sitesine entegre edilen bu sistem sayesinde müşteriler sipariş vereceklerinde ilgili yiyeceklerin hijyen koşullarına uygun şekilde hazırlanıp hazırlanmadığını görebilirler.

Web sitesi üzerinden her an izlenebilen bulut ile video gönderme sistemleri ilgili işletmeye duyulan güven duygusunun artmasını sağlar. İstenen canlı görünümlere bulut sistemi aracılığıyla erişilir. Bunun için restoranın mutfak bölümüne IP kameralar yerleştirilir. Farklı güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan bu sistemler üstün teknoloji ile çalışır. Alanında öncü olan Sensormatic ile bulut sistemleri ve bulut videoları hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve tedarik hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.