Mafsal ve Lineer Rulmanlar

En çok kullanılan rulman çeşitleri incelendiğinde bunlar içerisinde mafsal ve lineer rulmanlar ilk sıralarda gelir.

Mafsal ve Lineer Rulmanlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

En çok kullanılan rulman çeşitleri incelendiğinde bunlar içerisinde mafsal ve lineer rulmanlar ilk sıralarda gelir. Her biri farklı ihtiyaçlara çözüm sunan bu rulmanlar, bağlantı elemanları olarak da bilinir. Küresel mafsal rulmanların diğer ismi dana gözü rulmanlar olup yüksek hassasiyete sahiptir. Belli bir sertlik yüzeyinde olup silindirik iç bilezik bulunan bu rulmanlarda boşluk olmaması en önemli özellikleri arasında yer alır. Vida uyumlu olacak şekilde üretilen rulman çeşitleri maksimum verimlilik sunacak şekilde tasarlanır.

Lineer rulmanlar ise doğrusal düzlem üzerinde kullanılır ve ileri geri hareket sağlar. Rulmanın içinde bulunan bilyeler dönüşleri gerçekleştirir ve bu tür parçalarda yük oranına dikkat etmek gerekir. En çok kullanıldığı yerlere baktığınızda hassas makineler, savunma sanayi, gıda paketleme makinesi, delme makineleri, otomatik üretim hattı, çekme ölçme makineleri, tarım sanayisi, robotik makineler ve tıbbi aletler bunlardan birkaçıdır. Bu tür yerlerde kullanmak için THK lineer rulman seçerken parçanın ihtiyaç ile birebir uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir.

Küresel Mafsal Ölçüleri ve Özellikleri
Her sektör ve uygulamada rastlayabileceğiniz küresel mafsal çeşitleri özellikle otomotiv sektöründe ön plandadır. Kullanıcılara üst düzey kalite ile sunulan bu parçalar kremayer dişlileri, kontrol kolları ve daha pek çok uygulamada kullanılabilir.

Yapı itibariyle mafsallar ve rot başları erkek ve dişi tip olmak üzere iki kısma ayrılır. Bu iki tür hem bir arada hem de ayrı ayrı tercih edilebilir. Kendi içerisinde küresel rulmanlar ve bağlantı bilyeleri gibi alt kategorilere sahiptir. Sektörde en çok tercih edilen markalara baktığınızda bunlar arasında altın standardı niteliğinde olan THK, FLURO, RODOBAL, SCHAUBLIN, UNIBAL ve RBC gibi markalar öne çıkar. Her bir marka dünya çapında hizmet vermekte olup ülkemizde bu markalara ait ürün gruplarına rahatça ulaşabilirsiniz.

THK Lineer Sistemler ve Rulmanlar
Sektörün en iyileri arasında yer alan THK lineer rulmanlar kategorisinde profesyonel üretimlerin sahibidir. Müşteri memnuniyetini üst seviyede sağlayabilme hedefi ile yapılan rulmanlarda verimli, güvenli ve hızlı üretim koşulları geçerlidir. Yaygın olarak kullanılan makine parçalarından biri olan lineer rulman sürtünmeyi azaltır ve dönme parçalarını hareket ettirir. Küresel mafsal rulmanlar gibi bunlar için de siparişlerinizi verebileceğiniz en güvenilir adres Akar Rulman olacaktır. Ülkemiz üretim sanayi sektörlerinin hizmetine sunulan parçalar için Akar Rulman ile THK lineer sistemler ile ilgili 2006 yılında anlaşma yapmış, o günden bugüne dek Akar Rulman distribütör olarak devam etmektedir.