Bu kez seçilemedi!

CHP'de partinin genel merkezi yönetimine aday olan isimler kaç oy aldı? CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi de tamamlandı. Seçimin Kayseri ayrıntıları. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bu kez seçilemedi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’de tamamlanan Başkanlık yarışının ardından gözler bu kez de Parti Meclisi'ne (PM) çevrilmişti. Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi de tamamlandı. 

Bu kez seçilemedi!

KİMLER ADAY OLMUŞTU?
Listeye Kayseri'den de isimlerin girip, girmeyeceği merak konusu olmuştu. Kayseri'de PM için 3 isim adaylıklarını açıklamıştı. CHP Melikgazi eski İlçe Başkanı ve aynı zamanda kurultay delegesi Avukat İbrahim Kaan YDK için Gonca Yelda Orhan ve Sema Karaoğlu ise PM için adaylıklarını duyurmuştu. 

Bu kez seçilemedi!

KAÇ OY ALDILAR
Kayseri'den aday olan 3 isim de seçilmedi. Sema Karaoğlu, 63 oy aldı. İki dönemdir partide kadın kotası ile YDK Üyesi olarak seçilen ve görev yapan Gonca Yelda Orhan da bu kez parti meclisine aday oldu, ancak seçilemedi. Orhan da seçimde 259 oy aldı. YDK'ya aday olan İbrahim Kaan da 111 oy aldı.

Bu kez seçilemedi!

Gonca Yelde Orhan, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Oğuz Kaan Salıcı’nın “Denge ve Denetleme Listesi” adı verilen anahtar listesinde de yer aldı. Ancak yeterli oy oranına ulaşamayınca listeye giremedi. 

Bu kez seçilemedi!

Dr Sema Karaoğlu da, CHP'de parti meclisi için son anda adaylığını açıkladı. Ancak Karaoğlu da liste de yer almadı.