Bitcoin Nedir? BTC Analizleri ve Yorumları Neden Önemli?

Bitcoin'in oldukça güzel bir fiyat grafiği çizdiği son günlerde insanların Bitcoin'e ilgisinin yeniden arttığı görülüyor. Bu noktada Bitcoin (BTC) analizleri ve uzmanların BTC yorumları da önemli bir hale geliyor.

Bitcoin Nedir? BTC Analizleri ve Yorumları Neden Önemli?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, whitepaper’ının da başlığında da belirtildiği gibi, kişiden kişiye elektronik naki sistemidir. Bitcoin’i diğer nakit sistemlerinden ve ödeme sistemlerinden ayıran temel özellikler arasında herhangi bir merkeze bağlı olmaması yani merkezsiz olması, kişiden kişiye ödemelere izin vermesi, Blockchain adı verilen teknolojinin üzerine kurulmuş olması ve arzının sınırlı olması bulunuyor.

Bitcoin’in herhangi bir merkezi bulunmuyor, dolayısıyla BTC’yi yöneten bir kurum ya da kuruluş da bulunmuyor. Bitcoin, madenci adı verilen sistemlerle piyasaya sürülüyor ve bu sistem 21 milyonluk toplam arz 2140 yılında tamamlanana kadar devam edecek. Sonrasında ise madenciler transfer işlemlerini onaylayan sistemler olarak devam edecek. Bitcoin’in arkasında herhangi bir merkez bankası ya da finansal kurumun bulunmaması BTC’nin daha güvenilir olmasını sağlıyor. Ayrıca bu şekilde Bitcoinhaber.net adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi lider kripto para biriminin hem manipüle edilmesinin önüne geçilmiş oluyor hem de deflasyonist özelliğini koruması sağlanıyor. Bununla birlikte BTC ile birlikte kişiler yukarıda da belirttiğimiz gibi herhangi bir kuruma ihtiyaç duymadan birbirleri arasında para transfer işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylece hem kurumların aldığı yüksek fiyatlar ortadan kalkıyor hem de işlemler çok daha hızlı gerçekleşiyor. Bitcoin transferi yapan kişiler de sistem dahilinde bir ücret ödüyor ama bu ücret normalde ödenenlere kıyasla çok düşük ve miktara bağlı olarak oransal şekilde değişmiyor. Blockchain sistemi ise Bitcoin’in güvenilir ve işlemlerin değiştirilemez olmasının bir güvencesi olarak görülüyor. Çünkü açık kaynaklı dağıtım bir defter olan Blockchain adından da anlaşılacağı gibi bir blok zinciri sistemi. Yapılan her işlem dünyada dağınık halde bulunan milyonlarca Blockchain’ aynı anda yazılıyor ve bloklar bir zincir şeklinde birbirine kilitleniyor. Dolayısıyla Blockchain’deki herhangi bir işleme müdahale edebilmek çok zor bir hal alıyor.  Bunlara ek olarak Bitcoin’in 21 milyon arz ile sınırlı olmadı onu geleneksel varlıklardan ayıran en temel özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kurumlar kafalarına göre BTC yaratarak piyasaya süremiyor. Böylece de Bitcoin deflasyonist özelliğini korumuş oluyor.

BTC Analizleri ve Yorumları Neden Önemli?

Bitcoin şu an için volatil bir varlık olduğundan Bitcoin analizi ve Bitcoin yorumları oldukça önemli bir hal alıyor. Çünkü uzman kişilerin yaptığı analizler ve doğru yorumlamalar ile hem kazanç ihtimali yükseltilebilir hem de zarar oranı düşürülebilir.  Ancak bu noktada hem takip edilen kişilerin güvenilir olması gerektiğini hem de yatırımcıların kendi risklerini kendilerinin yönetimlerinin çok önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.  Bunlara ek olarak analistler hem teknik verileri hem de temel göstergeleri kullanarak analizlerini gerçekleştiriyor. Dolayısıyla teknik tablolar önemli olduğu kadar güncel olaylar da Bitcoin için önemli bir hal alıyor. Aynı şekilde Bitcoin yorumlarında da hem teknik göstergeler hem temel göstergeler önemli rol oynuyor. Ancak yorumlar da genellikle güncel olayların daha baskın oldukları görülüyor. Diğer tüm kripto para haberlerine bu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.bitcoinhaber.net/