Belediye 4. OSB 'ye katılım payı olarak ne kadar ödeyecek?

Kocasinan Belediyesi geçtiğimiz günlerde yılın son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kayseri'nin 4. OSB'ye ne kadar ödeme yapacağını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Belediye 4. OSB 'ye katılım payı olarak ne kadar ödeyecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan’da geçtiğimiz günlerde 2023 yılının son meclis toplantısı Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar başkanlığında yapılan toplantıda 24 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Toplantıda Kayseri Tarıma Dayalı Sera İstisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (Kayseri Sera TDİOSB) kurucu olan Kocasinan Belediyesi’nin ne kadar ödeme yapacağı da görüşüldü. Toplantıda, Kayseri Sera TDİOSB ‘ye Kocasinan Belediyesi 3 hisse için katılım bedeli olan toplam 4 milyon 20 bin TL ödemesi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. 

Belediye 4. OSB 'ye katılım payı olarak ne kadar ödeyecek?

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Sanayi Odası tarafından kuruluş çalışmaları yürütülen 4. OSB’nin adının Kayseri Erciyes OSB olarak belirlendiğini söylemişti.

KAYSO tarafından kuruluş çalışmalarını yürütülen 4. OSB hakkında da bilgi veren Büyüksimitci, “4. OSB’nin yer seçimi tamamlandı ve sınırları kesinleşti. Bugünkü meclisimizde de 11 asil 11 yedek üyeden oluşan 4. OSB Müteşebbis heyetimizi oylarınıza sunup, kuruluş protokolü ile birlikte Bakanlığımızdan sicil alarak, yeni OSB’mize tüzel kişilik kazandırmış olacağız. Yeni kuracağımız OSB’nin adını da Kayseri Erciyes OSB olarak belirledik” şeklinde konuşmuştu.

Belediye 4. OSB 'ye katılım payı olarak ne kadar ödeyecek?

‘Ciddi talep var’

Büyüksimitci, “Kayseri - Sivas karayolunun 25. kilometresinde, Bünyan'a 19 kilometre mesafede, sağlam zemin üzerine yapılacak olan OSB'mize bin 450 civarında sanayicimiz tarafından ciddi bir talep geldi. 4. OSB ile Kayseri'nin ihtiyacı olan sanayi alanlarıyla ilgili ihtiyacı en azından şimdilik karşılayabileceğiz” ifadelerini de kullanmıştı.

Belediye 4. OSB 'ye katılım payı olarak ne kadar ödeyecek?

Hedef 10 bin kişi…

Kocasinan ilçesi Gömeç Bölgesine yakın bir alana yapılacak olan yeni OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Belirlenen alanın demiryolu ve çevreyoluna yakınlığının yeni yatırımcıları için cazip olacağı da ifade ediliyor.