Başkanı çileden çıkaran olay: Olacak iş değil!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Olay Türk TV'de Ramazan Özel programına katıldı. Yalçın, 'Pirinç aldı başını gidiyor, yağın yanına varılmaz' ifadeleriyle dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkanı çileden çıkaran olay: Olacak iş değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gıdadaki fırsatçılığa tepki gösterdi. Yalçın, "Pandemi döneminde gıda fiyatlarında en az yüzde 35-40 fiyat artışı var. Yani olacak iş değil” dedi.

"Pandemi olsun olmasın fiyat artışlarını denetim altına almak bizim görevlerimiz arasında” diyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bir diğer görevlerinin de gıda üretiminde sıhhate, hijyene dikkat ettirmek olduğunu dile getirdi. Yalçın, “Bu denetimler Ramazan’da da devam eder, bütün yıl boyunca da devam eder aslında. Fakat ne yazık ki, hakikaten çok üzücü bu. Pandemi döneminde gıda fiyatlarında en az yüzde 35-40 fiyat artışı olduğunu dün bir gazetede ette, sütte, pirinçte, bulgur da, makarnada hepsini yazmış, okudum. Yani olacak iş değil. Halbuki bunların hiçbirisi dolara, euroya bağlı şeyler değil. Bizim memleketimizdeki ürünlerimiz. Niye dolarla euro ile alakalandırılır. Olsa olsa taşımacılıktan etkilenir. O da bir malın yüzde 5’i bile değildir, ama arkadaş nasıl oluyorsa pirinç aldı başını gidiyor, yağın yanına varılmaz... Böyle bir fırsatçılık bizim memleketimizde olmazsa iyi, ama oluyor. Bunun yanında çokta dürüst, güzel  pırıl pırıl herkese yardımcı olan esnafımız da az değil. Bu günlerde geçecek, herkes sınavda. Sınavı kimileri kaybedecek kimileri kazanacak. Her şey para değil” şeklinde konuştu.
“NOKSANLIK YAPANLARA GÖZ AÇTIRMAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Bu yöndeki denetimlerin de devam ettiğini de dile getiren Başkan Yalçın, Zaten bu konuda Ticaret Bakanlığı müeyyideleri var. Uymayanlara bol bol ceza yazmak lazım diyor ilgili kanun. Biz fiyat artışlarının yanı sıra gıdanın ambalajını, üretimini de takip ediyoruz.  Ölçüde tartıda, noksanlık yapanlara göz açtırmamaya çalışıyoruz. Pazarda da aynı denetimleri yapıyoruz” dedi.