Bakanı Mehmet Özhaseki: Bana müsaade dedim

Bakanı Mehmet Özhaseki: Bana müsaade dedim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bana müsaade, izin istiyorum” dediğini belirterek,  “Sayın Cumhurbaşkanımız da bana ‘oldu mu şimdi?’ dedi” şeklinde konuştu. Diğer yandan terörle mücadele konusuna da değinen Özhaseki, Son üç yılda PKK gibi lanet bir örgütle uğraştık. Çatır çatır savaşıldı bunlarla. Adamlar öyle pervasız, dinsiz, imansız ki mertçe yiğitçe savaşsalar başımızın üstüne düşman dersiniz savaşırsınız,  öyle değil” dedi. Özhaseki, ayrıca FETÖ’cülerin de kendisine “Firavun” lakabı taktıklarını belirterek, “Beni ne kadar sevmiyorlarsa, bana ‘Firavun’ diye isim takmış lanet adamlar” ifadelerini kullandı.

 “SAMSUN-ADANA HIZLI TRENİ KAYSERİ’DEN GEÇECEK”

 Vatandaşlardan “Cumhur İttifakına” destek de isteyen Özhaseki, “Çok basit konuşmalarla bu ittifaklar kuruldu. Mesele ülke meselesi, Bakanlık pazarlığı yok” şeklinde konuştu. Kayseri’de hızlı tren temelinin Eylül ya da Ekim ayında atılacağını kaydeden Özhaseki, “Samsun, Adana hızlı treni de Kayseri’den geçecek” diye konuştu. Uyuşturucu ile mücadele de tedavi merkezi konusundaki beklentilere yönelik de değerlendirme yapan Özhaseki, “Kayseri’nin durumunun bu kadar ciddi olduğunu sizden öğrendim, ama takip edeceğim bundan sonra” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Özhaseki,  38 Kent TV’de Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu Sansürsüz programında konuştu ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

 “PROJELERİ KONUŞTUK, SÖZLER ALDI”

Bugüne kadar iyi niyetle çalıştığını ifade eden Özhaseki, Kayseri’ye Bakanlar Kurulu’nun tamamını  getirdiğini belirterek,  “Onlarla her geldiğimde içeri, yani kapalı kapılar ardına geçtiğimizde kendi Bakanlıklarıyla ilgili Kayseri’de yapılacak projeleri takip ettik. Onları konuştuk, masaya projeleri yatırdık, sözleri aldık, ihaleler yapıldı takip ediyoruz. O yüzden benim her gelişimde bir bereket oldu, bir çalışma oldu”  dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA HAKKINIZI HELAL EDİN, BANA MÜSAADE EDİN DEDİM”

Yeniden aday olması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımıza hakkınızı helal edin, bana müsaade edin dedim” diye konuştu. Özhaseki, şöyle konuştu: “Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza dönerek hakkınızı helal edin, bana müsaade dedim.  Fikrimi soruyorsanız şöyle şöyle yapmalıyız dedim. Bakın şu insanlar güzel insanlar listesini verdim. Özellikle il başkanımızı söyledim, çünkü bir iki ay önce kongrede seçilmiş bir il başkanını istifa ettirdik, yani bize sorduğunda evet destekleyeceğiz sizi diye söz verdik. Sonra benim sevdiğim bazı arkadaşlar vardı, Murat Cahit Cıngı gibi. Sayın Cumhurbaşkanımız listelerin verileceği gün beni aradı ‘ya böyle bir şey demişin’ dedi, evet öyle dedim. ‘Oldu mu şimdi?’ dedi. ‘Olmayacak bir şey yok Sayın Cumhurbaşkanım, siz çok güçlü bir durumdasınız etrafınızda binlerce insan var, herkes gelmek için yarışıyor. Eğer orada siz yalnız olmuş olsanız, bir milim geriye adım atmak affedersiniz, şerefsizliktir. Böyle zor bir durumda kendimi mücadeleden kaçmış gibi hissederim, ölünceye kadar da kendimi affetmem ama hakikaten güçlü durumdasınız. Ben Kayseri’de 20 sene belediye başkanlığı yaptım,  3-5 senede burada yaptım. Önlerinden insanların çekileyim, belki görmek istemeyebilirler dedim, olmadı” Özhaseki, “Bu 25 yıllık siyasi hayatımda içerisin de belki 10 tane liste gördüm, bir tane herkesin sevdiği, güzel olmuş bu liste dediği bir liste görmedim. Bunu bütün partiler yaşıyor. Bu arkadaşlarımızın hiç birisi Meclis’te devamsızlık etmediler”  dedi.

 “İTTİFAKIN DÖRT DÖRTLÜK YÜRÜMESİ LAZIM”

İsminin Bakanlık için geçtiği ve bu nedenle yeniden aday gösterilmeyeceği yönündeki tartışmalara da değinen Özhaseki, “Şöyle bir kanaat oluştu,  ‘milletvekiliyse Bakan olmayacak, yoksa istifa etmesi gerekiyor’ Fakat gelişen süreç içerisinde şöylede dedikodu biraz yayıldı kimi yerlerde de tutmaya başladı. ‘Reise tamam ona bir bakalım parti içinde düşünelim’ gibi. Sayın Cumhurbaşkanımız da eğer Cumhurbaşkanlığını yapacaksa, başkanlık sistemine giden yolda Türkiye’yi ayağa kaldıracak projelere imza atacaksa meclis ayağının çok güçlü olması lazım. Burada ki ittifakın dört dörtlük yürümesi lazım. Böyle olursa kendisi rahat eder ve istediklerini gerçekleştirme imkanı bulur. O zaman tüm arkadaşlarla karar alındı, hepimiz listeye girelim dediler. Zaten Sayın Başbakanımız’dan başlamak üzere en başarılı Bakan arkadaşlarımızın hepside listede yer aldılar. Ben görev yaptığım süre içerinde başım dik olarak, alnım açık olarak her hangi bir arkadaşıma görev devretmeye hazırım, yani hiç önemli değil” ifadelerini kullandı.

“KASTI ŞU OLSA GEREK; SEÇİMLERDEN SONRA YENİDEN BİR POLİTİKA İZLENİR”

 Cumhurbaşkanı  Danışmanının İlnur Çevik’in katıldığı bir televizyon programında “Seçimden sonra çözüm süreci olabilir”  yönündeki açıklamasının da programda sorulması üzerine Özhaseki, “O açıklamaya bende tepki gösterdim” dedi. Özhaseki, şunları söyledi: “Çözüm sözcüğü herkeste acayip içinde bir tepki oluşturan bir sözcük. O sözcüğü bende okur okumaz bir tepki verdim. Telefon açıp, ne demek istiyorsun, bu nerden çıktı? demek istedim. Mutlaka Cumhurbaşkanımız öğrenmiştir, onun canını okumuştur, dedim kendi kendime ve aramadım. O sözcük insanlarda başka şeyler çağrıştırıyor ve can sıkıyor, ama herhalde kastı şu olsa gerek; mutlaka seçimlerden sonra yeniden bir politika izlenir. Türkiye’nin genel gidişatına bakılır, doğuda ki gidişata bakılır, insanların beklentileri masaya yatırılır. Bütün bunların karşılanacak hoş bir ortam sağlanırsa iktidar olmakta kolaylaşır, hizmet etmekte kolaylaşır.  Son üç yılda PKK gibi çukur kazıp, Türkiye’yi bölmeye çalışan lanet bir örgütle uğraştık. Çatır çatır savaşıldı bunlarla. Adamlar öyle pervasız, dinsiz, imansız ki mertçe yiğitçe savaşsalar başımızın üstüne düşman dersiniz savaşırsınız,  öyle değil.”

 “BİZZAT BANA DA GİDİP, GELİYORLARDI”

FETÖ’yle mücadele konusunda da açıklama yapan Özhaseki, “FETÖ herkesin içine sızmış bir yapı. 3 sene öncesine kadar kanun önünde suçlu değillerdi, herhangi bir cinayetlerini görmedik. O sıra çok bir şey gözükmüyordu, fakat 15 Temmuz gibi bir olay yaşadıktan sonra çorap söküğü gibi arkaya doğru, öne doğru ortaya çıktı. Ne kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıya olduğumuzu bizde yeni anlamış olduk. Bana göre o günlerde bunlara merhaba demek, normaldi herkes konuşabilirdi. Bizzat bana da gidip geliyorlardı, o ayrı bir şey. Bunların lanet bir örgüt olduğunu öğrendikten sonra konuşmak çok kötülük bana göre. Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük bunlara destek çıkmak”  dedi.

“BANA ‘FİRAVUN’ DİYE İSİM TAKMIŞ LANET ADAMLAR”

Özhaseki, FETÖ’cülerin kendisine “Firavun” adını taktığını da açıklayarak, “Cemaat beni ne kadar sevmiyorsa kendi içinde bana ‘Firavun’ diye isim takmış lanet adamlar. Yapılan suçlamaların altında bir baktık ki yanlış işlerin, tezgahların altında hep bunlar var.  Gelinen noktada gördük ki PKK’da, FETÖ’de, DEAŞ’da aynı yerden besleniyor, aynı yerden para, akıl alıyor, aynı hizmeti yapıyorlar. Tek amaçları var Türkiye’ye diz çöktürmek” dedi.

 “ÜLKEDE ÜST ÜSTE SEÇİMLERİN GETİRDİĞİ BİR YORGUNLUK DA VAR”

Ekonomide yaşanan sıkıntılarla ilgili de yöneltilen soruyu yanıtlayan Özhaseki, “Bunun 2 tane sebebi var. Birisi küresel ortamdaki Türkiye’ye karşı yapılan özellikle ekonomi alanındaki boğma hareketi. İkincisi ülkede üst üste seçimlerin getirdiği bir yorgunluk da var. Düşünün seçimden yeni çıkmışınız, hükümetin 1,5 yıllık daha çalışma süresi var. Dışarıdan gelen baskılar karşısında biz kendi iç dinamiklerimizi harekete geçirmeye çalışıyoruz. Önce bir teşvik paketi açıkladık. Arkasından özellikle bizim cari açığımızı azaltacak, büyük yatırım yapacak firmalara, siz proje bazlı müracaat edin dedik. İnceleniyor dosyaları, evet, bizim ithalatımızı kesecek, ithalatta nerelerde açığımız var, biz biliyoruz. İçerde acayip bir ortam sağlayacak, paranın bizde kalacağı yatırımlar geliyor. Tamam diyoruz sen gel. Geçenlerde 18-20 firmaya yapıldı, içinde Kayserili bir firmada var. Ben Kayseri’de 2-3 kişiyi daha davet ettim, büyük ihracat yapan arkadaşlar. Gelin dedim ben önünüze düşeceğim, siz yatırımınızı genişletin, projelerinizi hazırlayın. Ekonomi Bakanı daha gitmeden, seçimler olmadan. Sizi dedim bu kapsama aldıracağım ben, yeter ki gelin.  Bunun yanında şu gidişata bakıldığı zaman insanların alım gücünde de artış var ve 15 sene öncesiyle bugün arasında kıyaslanamayacak kadar iyileşme var” diye konuştu.

“PROPAGANDA OLSUN DİYE Mİ SÖYLÜYORLAR”

Kayseri’de teşviklerle ilgili yaşanan tartışmaları da değerlendiren Bakan Özhaseki, “Teşvikler yapılırken çok değişik kıstaslar var. Burada şunu söylemek doğru olmaz,  ben buranın Bakanıyım, burayı da bu teşvikin içerisine atacaksınız kardeşim. İyi de kalkınmışlık endeksi diye bir şey var. İller atılırken şehir seçilmiyor. Belli kıstaslarla hareket ediliyor. Kayseri’de şöyle bir şey var; Devlet eliyle ne yapıldı ki Kayseri’de. Bir şey yapılmıyor falan filan gibi şeyler söyleniyor. Valla gerçekten inanarak mı söylüyorlar, propaganda olsun diye mi söylüyorlar.  Kayseri’de Ak Parti hükümeti iş başına geldikten sonra, benim yapmak istediğim projelere ön açarak devasa işler yapıldı.  Bakın stadyum açığa çıktı, Erciyes’e kayak merkezi yapıldı. 26 milyon metrekare araziyi çok cüz-i bir bedelle aldım.  Şimdi bir Şehir Hastanesi yapıldı” diye konuştu.

HIZLI TREN İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Kayseri’de hızlı tren temelinin Eylül ya da Ekim ayında atılacağını kaydeden Özhaseki, “Bu hizmetlerin hepsi de bizim dönemimize tekabül ediyor. Benim gerek başkanlığım, milletvekilliğim ve bakanlığım dönemine tesadüf ediyor. Öyle kafadan kuru sıkı atarak 80’inci, 90’ıncı filan diyerek olmaz bu işler. Bunun yanında Samsun, Adana hızlı tren konusu da var, o treninde Kayseri’den geçmesi söz konusu” dedi.

“KAYSERİ’NİN DURUMUNUN BU KADAR CİDDİ OLDUĞUNU SİZDEN ÖĞRENDİM”

Kayseri’de yaşanan uyuşturucu sorunu ve uyuşturucu ile mücadele de tedavi merkezi konusundaki beklentilere yönelik de değerlendirme yapan Özhaseki, “Şehir Hastanesi’nde bununla ilgili bir bölüm var. Bu konuyla ilgili çalışılıyor. İşin başında eğitimle başlayan biraz manevi eğitimle desteklenmesi gereken bir konu. Ben Kayseri’nin durumunun bu kadar ciddi olduğunu sizden öğrendim ama takip edeceğim bundan sonra. Merkez kurulabilir, zor bir şey değil. Emin olun ciddi bir tedavi olduğu için bir hayırseverimiz çıkar yapar da. Niye? Bir çocuğun kurtulması bizim için önemli. O yüzden hakikaten takip etmemiz lazım” Vatandaşlardan “Cumhur İttifakına” destek de isteyen Özhaseki, “Türkiye içerisindeki oyunlar çok net belli. Böyle bir beka meselesi ile karşı karşıya olduğunu çok net görünce, Allah razı olsun önce Devlet Bahçeli ayağa kalktı. Biz sizinle beraberiz kardeşim dedi. BBP beraberiz dediler. Çok basit konuşmalarla bu ittifaklar kuruldu. Yani herkes zannetmesin ki Bakanlıklar alındı, verildi. Öyle bir şey yok. Mesele Türkiye meselesi. Eğer biz Türkiye’yi düşünmeseydik 1,5 sene günümüz vardı. 1,5 sene daha işimize bakardık. Ama mesele Türkiye meselesi olunca her şey duruyor” dedi.

ÖZHASEKİ’NİN SEÇİM TAHMİNİ

Bakan Özhaseki, 24 Haziran seçimleriyle ilgili tahminini de açıkladı. Özhaseki, “En azından biz eski milletvekili sayımızı çok rahat alırız diye düşünüyoruz. 1 veya 2 milletvekili de MHP alır diye bakıyoruz. Onun dışında da kalırsa 1 veya 2 tane de CHP ve İYİ Parti aralarında bölüşsünler, nasıl isterlerse” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN