Özhaseki, Nursaçan seçildikten sonra ilk kez ziyarete gitti

Özhaseki, Nursaçan seçildikten sonra ilk kez ziyarete gitti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan'ı ziyaret etti. Ziyarette OSB Başkanı  Nursaçan Bakan Özhaseki’ye, “Cumhurbaşkanımız, Nevşehir’den geçecekmiş diye duydum. Helikopter pistinde Cumhurbaşkanımızı indirip, Kayseri’nin bu çalışkan sanayisinin maneviyatta destek olur diye bekliyoruz” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan’ı ziyaret etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nursaçan,  yaptıkları çalışmalar hakkında Bakan’a bilgi verdi. Nursaçan, “OSB, 22 milyon metrekare alanı Türkiye’nin ilk beş bin OSB’sinde yer almaktadır. Yaklaşık 1250 civarında fabrikamız var 75 bin civarında çalışanıyla sizlerin de bildiği gibi 1 milyar 700 milyon dolarlık ihracatı yakalamış bulunmaktayız. Yeni binamızı da hoş geldiniz. Cumhurbaşkanımıza da burayı açtırma arzumu var. Cumhurbaşkanımız, Nevşehir’den geçecekmiş diye duydum, ben caminin önünde helikopter pistinde Cumhurbaşkanımızı indirip, bir Kayseri’nin bu çalışkan sanayisinin maneviyatta destek olur diye bekliyoruz inşallah” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, "Organize sanayi bölgesine birçok insanın emeği geçmiş. Şimdi de bayrak Tahir bey ve ekibindedir” dedi.

“BİR BİRİMİZİ DEVAMLI TELEFONLA ARAYAN BİR PROBLEM OLDUĞUNDA KOŞAN İNSANLARIZ”

Özhaseki, “Bir seçim arifindeyiz. Seçim gezileri yapıyoruz. Bugün OSB’ye hayırlı işler dilemek için geldik. Aslında adeta bizimkisi bir formalite. Niye, zaten başkanımızla, yönetimiyle akrabadan öte bir yakınlığımız var. Bir birimizi devamlı telefonla arayan bir problem olduğunda onun üzerine teklifsizce koşabilen insanlarız. Ama adette yerini bulsun usule de uymak lazım. Onun için buradayız. OSB’nin Kayseri’de gelişmesi zaten destansı bir hikaye. Burada bayrak şimdi Tahir Nursaçan’da. Burada çok güzel işler yapılıyor. Eksik ne varsa onların giderilmesi içinde güzel yatırımlar yapılıyor. Ellerine sağlık. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli etkin tabi ki önce eğitim, ve onun üzerine inşa edilecek zenginlikler, üretimler. Eğer bu üretimler olmazsa o ülkede gelişme olmaz. Türkiye’de son 15 yılda devletin düzenleyici rolünü, denetleme rolünü kaybetmez. Özel sektörün önünün açılması lazım. Her türlü yatırım ve iyileştirme ortamı oluşturularak çok hızlı şekilde büyümeği sağlamak, burada teşvikçi olmak. Biz bunu yapıyoruz.”dedi.

 “139 FABRİKA ÇALIŞIYOR MU, EVET ÇALIŞIYOR”

Kayseri’de 139 fabrikanın temelinin atıldığı dönemde muhalefetin sürekli eleştiri yaptığını dile getiren Özhaseki, “Ömründe hiçbir iş becermeyen, elinden herhangi bir üretim gelmeyen sadece eleştirip ileri gidenlere haset eden adamlardan Allah uzak etsin bizi. Biz 139 tane fabrika temeli attık ve şimdi o fabrikalar çalışıyor mu evet çalışıyor. Şimdi rakam bin 250 olmuş” diye konuştu. Kayseri’nin çevre illere bakıldığında avantajının olmadığını dile getiren Özhaseki, “Deniz, iklim, toprak avantajı olan bir şehir değil. Kayseri insanı çalışıyor ve üretiyor. Bir yıldız gibi parlıyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyarette Bakan Özhaseki'ye, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de eşlik etti. Ziyaret sonunda Başkan Nursaçan, Bakan Özhaseki’ye, günün anısına çerçevelenmiş Türk Bayrağı verdi.

ÖZHASEKİ, İKİNCİ DÖNEMİNE GİREN NURSAÇA’I  İLK KEZ ZİYARET ETTİ, MHP’DE ELEŞTİRMİŞTİ

Diğer yandan Bakan Özhaseki, ikinci dönemine giren OSB Başkanı Nursaçan ve yönetimini ilk kez ziyaret etti.  Daha önce Özhaseki’nin, OSB’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmediği belirtilmiş ve bu yönde eleştiriler gündeme gelmişti. OSB Başkanı Nursaçan’da “Yalnız bırakıldıklarından” dert yanmıştı. MHP Kayseri Milletvekili adayı Baki Ersoy da bir süre önce “OSB Başkanı bileğinin hakkıyla 2 seçim kazanmış ama OSB’ye hayırlı olsuna gitmeyen vekiller var, belki de Bakan var”  ifadelerini kullanmıştı. Özhaseki’nin sürpriz ziyareti ile taraflar arasında buzların eridiği yönünde yorumlar yapıldı.