Bakan ve MHP'li vekil arasında Talas Yamaçlı düellosu!

MHP Milletvekili Baki Ersoy, Yamaçlı Deresi'nin yağışın bol olduğu dönemlerde taştığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, 'Mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır?' diye sordu. Ersoy, ayrıca bu konuda yaşanan mağduriyetler nedeniyle muhtarlarında daha önce başvurular yaptığını, ancak bir sonuç elde edemediğini dile getirdi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Bakan Pakdemirli, Ersoy'a yanıt verdi. Pakdemirli, 'Bölgede geçmişte herhangi bir taşlın olayı yaşanmadı. Bu nedenle mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışmaya ihtiyaç olmamıştır' ifadelerini kullandı.

Bakan ve MHP'li vekil arasında Talas Yamaçlı düellosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce Talas İlçesine bağlı Yamaçlı Mahallesi'nde bulunan Yamaçlı Deresi'nin özellikle yağışın bol olduğu dönemlerde taşması sonucu mağduriyetler yaşandığını söyledi. Bu konuda can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi gerektiğini belirten Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye konuyla ilgili sorular yöneltti  ve cevap istedi.
ERSOY, BAKAN’DAN SORULARINA YANIT İSTESİ
“Söz konusu derenin, yerleşim yeri içinden de geçmesinden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğüne daha önceki yıllarda muhtarlarımız tarafından gerekli başvurular yapılmıştır” diyen Ersoy, Bakan’dan şu sorularına yanıt istedi: Bahsi geçen bölgede Bakanlığınızın, geçmiş yıllarda yaşanan mal kayıpları ile ilgili hasar tespit çalışması olmuş mudur? Tespit edilen kayıplar doğrultusunda maddi mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapılmış mıdır? Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için bölgede ıslah çalışması yapılması planlanmakta mıdır?  Planlanan bir çalışma var ise, ilgili çalışmaların hangi tarihte başlaması planlanmaktadır?
BAKAN’DAN CEVAP: HERHANGİ BİR TAŞKIN OLAYI YAŞANMAMIŞ!
Ersoy’un, Yamaçlı Deresi sorusuna Bakan Pakdemirli’den yanıt geldi. Bakan, bölgede geçmişte herhangi bir taşkın olayının yaşanmadığını belirterek, “Kayseri ili Talas ilçesi, Yamaçlı Mahallesi'nde geçmiş yıllarda herhangi bir taşkın olayı yaşanmamış olması nedeniyle, mal kayıpları ile ilgili hasar tespit çalışması ve maddi mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışmaya ihtiyaç olmamıştır. Talas Yamaçlı Mahallesi'nde taşkın ve rüsubat kontrolü ile ilgili olarak herhangi bir taşkın olması ihtimaline karşı 2018 yılında istikşaf raporu hazırlanmıştır. Gerekli proje çalışmalarından sonra inşaat yatırım programına teklif edilecektir”  dedi.

Yamaçlı bilmecesi! Muhtarlar iletti sonuç alınmadı! Bu kez bakın kim devreye girdi?

Haberin detayları için TIKLAYIN